Utlånad till annan myndighet

Rörlighet i staten ger dig möjlighet att prova på att arbeta på en annan myndighet under en begränsad period genom så kallat utlån. Ta chansen att prova på en annan arbetsplats, få nya erfarenheter och bredda din kompetens.

Ansökan

Innan du söker ett uppdrag stämmer du av med din chef om möjligheten att vara utlånad. Är ni överens skickar du in din ansökan med CV och personligt brev på samma sätt som när du söker ett jobb. Motivera varför du är intresserad och hur du kan bidra till verksamheten.

Via myndigheternas HR-funktioner upprättas en överenskommelse. Utlånet varar cirka sex månader. Om något skulle inträffa under utlåningen kan överenskommelsen brytas av båda parter med en uppsägningstid på en månad.

Här kan du läsa erfarenheter från medarbetare som provat på personallån.

Anställningsform och lön när du är utlånad

Utlåningen påverkar inte din anställning eller lön. Du är fortsatt anställd hos din myndighet som betalar ut din lön som vanligt. Du registrerar din arbetstid i ordinarie rapporteringssystem. Myndigheten som du är utlånad till ansvarar för arbetsledning och din arbetsmiljö.

Mer information

Vill du veta mera om att vara utlånad, kontakta HR-funktionen på din myndighet eller vår samordnare Christina Frimodig, christina.frimodig@naturvardsverket.se eller 070-673 47 47.

Aktuella uppdrag

Här listar vi aktuella förfrågningar från myndigheter som vill låna in en person för ett kortare uppdrag. Klicka på respektive rubrik för mer info. 

Finns det ingen förfrågan eller inget som passar dig, ta gärna ett eget initiativ och hör av dig till Rörlighet i staten.

Handläggare till Vinnova för inlån

Vinnova söker nu en handläggare för inlån med start efter nyår och sex månader från tillträde. Intresseanmälan skickas senast 20 nov 2023.