Om Rörlighet i staten

Gränslös utveckling gör staten till Sveriges bästa arbetsplats.

Rörlighet i staten är ett samarbete över myndighetsgränser. Vi delar idéer, erfarenheter och kunskap som stärker medarbetare och utvecklar verksamheten. Tillsammans vill vi göra staten till Sveriges bästa arbetsplats.

Genom Rörlighet i staten kan våra medarbetare:

Utbudet av skräddarsydda program varierar över tid – utifrån behov och förutsättningar. Inför 2021 satsar vi på följande program:

Vi välkomnar fler myndigheter!

Idag är 15 myndigheter delaktiga i Rörlighet i staten. Vi vill gärna bli flera!

Samarbetet i Rörlighet i staten är ett effektivt sätt att utveckla såväl medarbetare som verksamhet – samtidigt som vi stärker staten som attraktiv arbetsgivare.

Vi tror på kraften i att dela idéer, erfarenheter och kunskap och vill kontinuerligt utveckla vårt samarbete, så att det är snabbfotat och fokuserar på det som ger störst nytta för verksamheten.

Vi ser också stora fördelar med att skräddarsy gemensamma utvecklingsprogram för ledare och andra yrkesroller. Det är resurseffektivt och gör det till exempel enklare att stärka den statliga värdegrunden.

De flesta aktiviteter deltar alla myndigheter i, men vi kan också samverka i mindre konstellationer. Några myndigheter inom Rörlighet i staten har till exempel en gemensam introduktionsutbildning för nyanställda.

Du hittar en lista på de myndigheter som deltar i samarbetet idag på sidan Deltagande myndigheter.

Gå till sidan Deltagande myndigheter

Vill du veta mer? Kontakta vår samordnare Annika Hägg, förnamn.efternamn@energimyndigheten.se eller tel: +46 73 600 71 60