Vill du bidra till forskning och innovation som skapar hållbara städer och samhällen?

Myndighet: Energimyndigheten

Energimyndigheten arbetar med förnybar energi, klimatinsatser, bättre teknik, trygg energiförsörjning och smartare energianvändning. Vår vision är ett hållbart energisystem och vi jobbar utifrån värdegrunden; trovärdig, modig, och helhetssyn.

Inom området hållbara städer & samhällen pågår en systemomställning som handlar om hållbara energilösningar, infrastruktur, samhällsplanering och byggnader samt om människors drivkrafter/beteenden, medborgarengagemang och offentliga aktörers agerande. Vi söker dig som tycker att det vore spännande att arbeta med stöd till forskning och innovation med sikte på städer och samhällen som förenar ekonomisk, ekologisk och social hållbarhet.

Dina arbetsuppgifter
Du kommer att arbeta med processen med att finansiera forsknings- och innovationsprojekt. Ditt främsta ansvarsområde kommer vara hållbara städer och samhällen.

Som handläggare arbetar du med våra forskningsutlysningar, bedöma ansökningar om forskningsprojekt och hjälpa till att identifiera intressanta projekt att finansiera, bland annat kopplat till det strategiska innovationsprogrammet Viable Cities. Du tar fram beslutsunderlag till beslutsfattare samt har kontakt med forskare, experter och projektledare. I arbetsuppgifterna ingår även administrativt arbete som att göra upp tidplaner och se över budgetar samt anordna möten. Det ingår även att planera och organisera konferenser och workshops.

Du deltar även i arbetet med att utveckla våra långsiktiga forsknings- och innovations-strategier samt omvärldsbevakning inom dina områden. Du bygger nätverk och skapar kontakter internt och externt med företag, akademi/institut och offentliga aktörer. Samverkan med andra myndigheter är en viktig del av arbetet.

Tjänsten är placerad på enheten hållbar el där vi är 15 medarbetare som arbetar med att stödja forskning och innovation för att skapa ett helt förnybart elsystem.  Du kommer att samarbeta med kollegor på andra enheter inom myndigheten för att knyta ihop forsknings- och innovationsinsatserna inom området hållbara städer och samhällen, och även samordna med andra insatser som främjar de nödvändiga systemomställningarna.

På vår enhet välkomnas av engagerade kollegor och varierande arbetsuppgifter. Vårt arbetssätt kännetecknas av engagemang och delaktighet vilket bland annat innebär att alla medarbetare bidrar i förbättringsarbete och utveckling av våra processer.

Arbetet kan innefatta resor och deltagande i internationella samarbeten. 

Din profil 
Vi söker dig som har en akademisk examen motsvarande kandidat- eller mastersexamen inom relevant område, t.ex. energisystem, miljövetenskap, ekonomi eller beteendevetenskap. Har du en licentiat- eller doktorsexamen är detta meriterande men nyutexaminerade kan också komma på fråga.

Har du några års arbetslivserfarenhet, gärna från myndighet, kommun eller annan offentlig aktör är detta meriterande. Likaså är det meriterande med erfarenhet från företag med koppling till tjänstens områden, t.ex. energisektorn, samhällsbyggande eller hållbarhet.

Vi ser gärna att du har erfarenhet från exempelvis;

Forskning och innovation
Samhällsbyggnad
Hållbarhet
Energisystemfrågor ex värme, el, transporter och samspel mellan dessa
Byggnaden som energisystem
Offentliga aktörers roll i systemomställningar
Digitalisering
Medborgarengagemang
Förståelse för vad som påverkar människors beteende

Som person tar du initiativ, sätter igång aktiviteter och uppnår resultat. Du har också förmågan att sätta upp och hålla tidsramar samt att planera, organisera och prioritera ditt arbete på ett effektivt sätt. Du arbetar bra med andra människor och har lätt att knyta kontakter och bygga nätverk. Du är nyfiken och vill lära dig nya saker och du ser möjligheterna med förändring. Det är naturligt för dig att kommunicera tydligt i både tal och skrift på svenska samt engelska.

Vi lägger stor vikt vid personliga egenskaper.
 
Varaktighet/Arbetstid 
Tillsvidareanställning, heltid. Vi tillämpar 6 månaders provanställning.
Tillträde enligt överenskommelse.

Välkommen med din ansökan senast den 24 mars 2019. Om du skickar din ansökan på annat sätt än genom ansökningsformuläret på vår hemsida - märk då din ansökan med dnr 2019-004154.

Energimyndigheten sätter värde på de kvaliteter som jämn könsfördelning och mångfald kan tillföra verksamheten. Tjänsten är placerad vid huvudkontoret i centrala Eskilstuna.

I denna rekrytering samarbetar vi med Randstad och rekryteringskonsult Jenny Bolinder, jenny.bolinder@randstad.se 0733-313512


Kontaktpersoner
Susanne Karlsson
Enhetschef
016-544 23 75


Fackliga kontaktpersoner
Susanna Widstrand 
SACO-S
016-544 24 65
 
Eva-Karin Magnusson
ST 
016-544 21 94

 

 

Länk till extern webbsida