Vill du arbeta med internationella klimatinsatser inom energiområdet?

Myndighet: Energimyndigheten

Om Klimatenheten
 
Sedan Parisavtalet undertecknades i slutet av 2015 har ambitionsnivån för det internationella klimatarbetet höjts avsevärt. Energimyndigheten arbetar aktivt med att utveckla nya internationella samarbeten som kan komma att tillämpas under Parisavtalet och med ett förbättrat regelverk. Myndigheten bidrar med expertstöd till Regeringskansliet och medverkar exempelvis i den svenska delegationen för de internationella klimatförhandlingarna. Samtidigt arbetar Energimyndigheten med stöd till klimatprojekt i låg- och medelinkomstländer inom förnybar energi, energieffektivisering och avfallshantering genom de projektbaserade mekanismerna under Kyotoprotokollet.

Vi söker nu två nya kollegor till enheten. 

Dina uppgifter

Du kommer att arbeta med myndighetens internationella insatser på klimatområdet. Särskilt fokus kommer att ligga på att utveckla nya internationella samarbeten som kan komma att tillämpas under Parisavtalet. Det innebär att du kommer att arbeta med utredningsuppdrag och analyser samt vara involverad i myndighetens bilaterala och multilaterala åtaganden på klimatområdet. 

Exempel på arbetsuppgifter är leda och delta i utredningsarbete, bevaka och analysera utvecklingen inom klimatpolicy och internationella klimatsamarbeten samt samverka med multilaterala organisationer och andra samarbetspartners. Övriga kontakter kan vara med Regeringskansliet, andra myndigheter, konsulter med flera.

Låter det intressant? Då kanske det är dig vi söker!


Din profil

Du har akademisk utbildning som av arbetsgivaren anses vara relevant, exempelvis inom ekonomi, teknik eller statskunskap. Du har flera års arbetslivserfarenhet av arbete med policyfrågor på klimatområdet gärna i ett internationellt perspektiv, alternativt annat internationellt klimatarbete. Har du erfarenhet av utredningsarbete, särskilt policyanalys inom energiområdet, eller av arbete med miljö- och hållbarhetsfrågor så är det meriterande. 

Som person är du analytisk, strukturerad och har lätt för att anpassa dig till nya situationer och miljöer. Du behöver kunna skapa goda relationer och samarbeta effektivt med kollegor och externa samarbetspartners. Styrkor hos dig är att du tar initiativ, prioriterar och uppnår resultat. Arbetet kräver mycket goda kunskaper i engelska och svenska, både i tal och skrift. Vi utgår från att du har goda datakunskaper. Vi lägger stor vikt vid personliga egenskaper.

Tjänsteresor förekommer både nationellt och internationellt.

Välkommen med din ansökan!
 
Varaktighet/Arbetstid
Tillsvidareanställning, heltid. Vi tillämpar 6 månaders provanställning. Tillträde enligt överenskommelse.

Välkommen med din ansökan senast 2 december 2018. 

Om du skickar din ansökan på annat sätt än genom vår hemsida - märk då din ansökan med diarienr:2018-016199

Övrigt 
Energimyndigheten sätter värde på de kvaliteter som jämn könsfördelning och mångfald kan tillföra verksamheten. Tjänsten är placerad vid myndighetens huvudkontor i centrala Eskilstuna. Här arbetar vi aktivitetsbaserat i nya moderna lokaler.

Kontaktpersoner
Sara Sundberg
Enhetschef
016-544 20 42

Fackliga kontaktpersoner
Susanna Widstrand, SACO-S,tel. 016-544 24 65
Lina Groth, ST, tel 016-544 24 07

Länk till extern webbsida