Utvecklare Business Intelligence

Myndighet: Tillväxtverket

Vill du vara med och bygga upp ett datalager? Har du erfarenhet av arbete med SQL och databasmiljöer? Då kan du vara den vi söker.

Vi arbetar för hållbar tillväxt och konkurrenskraftiga företag i alla delar av Sverige. Det gör vi genom att stärka företag och regioner. Vi erbjuder kunskap, nätverk och finansiering. Det ger direkt nytta till företag, och förutsättningar för företag och regioner att möta framtidens utmaningar. Tillväxtverket är nationell myndighet med regional närvaro på nio orter. Ett Sverige med fler företag som vill, kan och vågar är vår vision.

Utvecklingen pekar på allt starkare efterfrågan på regionala analyser, kunskaper och strategiska samarbeten. Vi ser också helt nya möjligheter att utveckla dataunderlag för mer djupgående analyser som ger mer användbara utvärderingar. Det här innebär möjligheter för Tillväxtverket att stärka och utveckla vår roll som kunskapsmyndighet. Därför ska Tillväxtverket stärka vår förmåga till analys och utvärdering och bygga ett datalager för analys, baserat på bland annat all data i vårt verksamhetssystem Nyps. För Tillväxtverket kommer detta datalager på sikt utgöra källan för all uppföljningsdata som ska sammanställas såväl internt som externt. 

Idag används Oracle Warehouse Builder och Oracle Data Integrator som ETL verktyg samt Dimensional Insight Diver som presentationsverktyg. Vidare används BI verktyget Actuate BIRT för att ta ut realtidsrapporter ur verksamhetssystemet Nyps. Nyps är ett ärendehanteringssystem för Tillväxtverket och ytterligare 38 organisationer kommer vara basen för datalagret.

Om tjänsten

Du kommer tillsammans med teamen Dataplattform & Datastrategi och Utdata analys, bygga upp ett datalager för Tillväxtverket. Du kommer också att arbeta med ETL-stegen, presentationsgränssnitt och rapportuttag från Tillväxtverkets olika system. Det kan även förekomma visst arbete inom DBA (Oracle). Ditt tjänstgöringsställe är Östersund eller Stockholm.

Vi söker dig som har:

Följande är meriterande:

Som person söker vi dig som är initiativtagande, motiveras av problemlösning och har en mycket god samarbetsförmåga. Du arbetar resultatorienterat och sätter kunden i fokus. Vi förväntar oss att du lever upp till vår medarbetar- och chefspolicy som uttrycker de förväntningar vi har på alla medarbetare.

Anställningsform och sista ansökningsdag Anställningen är en tillsvidareanställning med tillsättning snarast enligt överenskommelse. Vi tillämpar 6 månaders provanställning. Sista ansökningsdag är den 23 februari.

Mer information och kontakt För mer information om arbetsuppgifterna är du välkommen att kontakta gruppchef Daniel Fornstedt 08-681 96 64. Frågor om rekryteringsprocessen besvaras av HR-strateg Annika Paulsson, 08-681 91 62. Fackliga företrädare är Örjan Johansson, Saco, tfn 08-681 93 80 och Johan Thorell, ST, tfn 08-681 66 01. Vi arbetar kompetensbaserat och rekryteringsprocessen kommer att innehålla urvalsfrågor, tester, intervjuer samt referenstagning.

Vi sitter centralt i Östersund och Stockholm i moderna aktivitetsbaserade lokaler där du dagligen väljer plats utifrån dina arbetsuppgifter). Tillväxtverket eftersträvar ett arbetssätt där digitala och tekniska lösningar underlättar det dagliga arbetet. Här kan du läsa mer om vilka anställningsvillkor och förmåner vi erbjuder.  Vi har även ett publikt intranät. Välkommen att läsa mer på våra medarbetarsidor. 

Tillväxtverket vill tillvarata de kvaliteter som en jämn könsfördelning samt etnisk och kulturell mångfald tillför verksamheten. Vi eftersträvar en arbetsmiljö där varje medarbetare ges möjlighet att kombinera yrkes- och privatliv för balans i livet. Välkommen med din ansökan för att skapa din och Sveriges framtid!

I denna rekrytering har Tillväxtverket redan tagit ställning till önskvärda rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanber oss därför vänligt men bestämt samtal från annonsförmedlare eller försäljare.

Länk till extern webbsida