Systemutvecklare för GIS plattformen Pinpoint Sweden (Pipos)

Myndighet: Tillväxtverket

Är du en person med kundfokus som gillar problemlösning? Brinner du för systemutveckling och tycker det låter spännande med GIS-utveckling? Har du erfarenhet av till exempel C++ eller Java Script? Då kan du vara den vi söker.

Vi arbetar för hållbar tillväxt och konkurrenskraftiga företag i alla delar av Sverige. Det gör vi genom att stärka företag och regioner. Vi erbjuder kunskap, nätverk och finansiering. Det ger direkt nytta till företag, och också förutsättningar för företag och regioner att möta framtidens utmaningar. Tillväxtverket är nationell myndighet med regional närvaro på nio orter. Ett Sverige med fler företag som vill, kan och vågar är vår vision.

Tillväxtverket använder och vidareutvecklar en GIS-plattform med namnet Pinpoint Sweden (Pipos). Plattformen innehåller förutom geografiska analysverktyg också en geografisk databas med tidsserier av högupplöst information om bland annat serviceslag, befolkning och vägnät. Med nya inkommande uppdrag ser vi en ökad efterfrågan på de tjänster som systemet Pipos kan tillhandahålla och förstärker därför vårt team, för att vidareutveckla systemet.

Pipos-plattformen är framförallt utvecklad för att göra beräkningar av avstånd och tid mellan olika geografiska företeelser. Plattformen kan till exempel användas för att göra tillgänglighetsanalyser som beskriver hur befolkningen och företagens tillgänglighet till apotek, grundskolor, drivmedelsanläggningar, dagligvarubutiker och posttjänst ser ut och förändras. Med hjälp av Pipos är det även möjligt att utföra andra avancerade rumsliga analyser inklusive scenarioutvärderingar och optimeringsanalyser. Pipos-plattformen används idag i flera regeringsuppdrag relaterade till geografisk analys. 

Om tjänsten

I rollen ingår att tillsammans med teamet utveckla och förvalta GIS-plattformen Pipos för Tillväxtverket och att till viss del arbeta med gemensamma utvecklingsfrågor för gruppen IT/Utveckling, som exempelvis arbete med containerlösningar, för att möjliggöra täta leveranser. Ditt tjänstgöringsställe är Östersund. Resor till våra övriga kontor kan förekomma. 

Vi söker dig som har:

Följande är meriterande:

Som person söker vi dig som är initiativtagande, motiveras av problemlösning och har en mycket god samarbetsförmåga. Du arbetar resultatorienterat och sätter kunden i fokus. Vi förväntar oss att du lever upp till vår medarbetar- och chefspolicy som uttrycker de förväntningar vi har på alla medarbetare.

Anställningsform och sista ansökningsdag

Anställningen är en tillsvidareanställning med tillsättning snarast enligt överenskommelse. Vi tillämpar 6 månaders provanställning. Sista ansökningsdag är den 23 februari. Vi arbetar kompetensbaserat och rekryteringsprocessen kommer att innehålla urvalsfrågor, tester, intervjuer samt referenstagning.

Mer information och kontakt

För mer information om arbetsuppgifterna är du välkommen att kontakta gruppchef Daniel Fornstedt, 08-681 94 30. Frågor om rekryteringsprocessen besvaras av HR-strateg Annika Paulsson, 08-681 91 62. Fackliga företrädare är Örjan Johansson, Saco, tfn 08-681 93 80 och Johan Thorell, ST, tfn 08-681 66 01. Vi arbetar kompetensbaserat och rekryteringsprocessen kommer att innehålla urvalsfrågor, tester, intervjuer samt referenstagning. 

Vi sitter centralt i Östersund i moderna aktivitetsbaserade lokaler där du dagligen väljer plats utifrån dina arbetsuppgifter. Tillväxtverket eftersträvar ett arbetssätt där digitala och tekniska lösningar underlättar det dagliga arbetet. Här kan du läsa mer om vilka anställningsvillkor och förmåner vi erbjuder.  Vi har även ett publikt intranät. Välkommen att läsa mer på våra medarbetarsidor. 

Tillväxtverket vill tillvarata de kvaliteter som en jämn könsfördelning samt etnisk och kulturell mångfald tillför verksamheten. Vi eftersträvar en arbetsmiljö där varje medarbetare ges möjlighet att kombinera yrkes- och privatliv för balans i livet. Välkommen med din ansökan för att skapa din och Sveriges framtid!

I denna rekrytering har Tillväxtverket redan tagit ställning till önskvärda rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanber oss därför vänligt men bestämt samtal från annonsförmedlare eller försäljare.

Länk till extern webbsida