Radioinspektör till enheten för spektrumtillsyn

Myndighet: Post- och telestyrelsen

Har du praktiska erfarenheter av radiomätning och tycker radiokommunikation är spännande? Vill du utvecklas inom området spektrumförvaltning? Då kan du vara den vi söker!

PTS arbetar för att alla ska ha tillgång till bra telefoni, bredband och post. Vi strävar efter att vara en av Sveriges bästa arbetsgivare, och har på senare år tilldelats utmärkelser som kvitto på vårt arbete som du kan läsa mer om på vår webbplats.

Avdelningen för resursförvaltning söker en radioinspektör till enheten för spektrumtillsyn med placering i Stockholm eller Malmö.

Vad ska jag jobba med?

Som radioinspektör inom spektrumtillsyn arbetar du praktiskt för att Sverige ska ha en välfungerande radiomiljö. Tjänstens innehåll varierar, i takt med att samhället och radioanvändningen utvecklas, men tyngdpunkten ligger på operativ problemlösning ute bland tjänsteleverantörer och användare i hela Sverige. Arbetet innebär därför stort eget ansvar, många bollar i luften och spännande möten med radiotekniska utmaningar.

 Exempel på förkommande arbetsuppgifter är:

Vem söker vi?

Vi söker dig med praktiska erfarenheter av radiomätning. Du har goda kunskaper i svenska och engelska samt innehar B-körkort. Vidare är din datorvana god både inom windows och officepaketet.

Meriterande:

Vi lägger stor vikt vid dina personliga egenskaper och för rollen är det viktigt att du är drivade och lösningsorienterad. Du anser dig själv flexibel och kan snabbt sätta dig in i nya områden och frågeställningar vid behov. Vidare tycker du både om att arbeta självständigt och att samarbeta med andra och har därför en mycket god samarbetsförmåga. 

Var på PTS ska jag jobba?
Resursförvaltning verkar bl.a. för att maximera samhällsnyttan av radiospektrum över tid. Avdelningen arbetar för att möjliggöra användningen av säkra, prisvärda och effektiva radiobaserade tjänster och produkter för slutkonsumenter och andra radioanvändare. Avdelningen består av en ledningsgrupp samt fem enheter, varav en är enheten för spektrumtillsyn.

Enheten för spektrumtillsyn arbetar med marknadskontroll, störningsutredningar, planerad tillsyn av radioanvändning samt deltar även på vissa större evenemang. Huvudkontoret och merparten av enheten sitter i Stockholm men det finns även två medarbetare i Malmö.

Hur är det att jobba på PTS?
Hos oss får du jobba på en modern myndighet med ett meningsfullt uppdrag, till nytta för samhället. Vår verksamhet präglas av den snabba teknikutvecklingen, vilket gör att du hos oss verkar i en innovativ och kreativ miljö.

Vi är angelägna om att våra medarbetare mår bra och har förutsättningar att uppnå goda arbetsresultat. Friskvård är en del av arbetet och en god balans mellan arbete och fritid är viktigt för oss.

För att bidra till vår kultur värdesätts förmågor kring flexibilitet, initiativrikedom och samarbete. Vi kan på så sätt utveckla verksamheten och trivas ihop, vilket är en förutsättning för att uppnå våra höga ambitioner som arbetsplats. 

Om anställningen
Tjänsten är en tillsvidareanställning med inledande provanställning om sex månader. Placering i Stockholm eller Malmö med start snarast möjligt enligt överenskommelse.

Befattningen är placerad i säkerhetsklass. För anställning krävs därför en godkänd säkerhetsprövning i enlighet med 3 kap. 1-3 §§ säkerhetsskyddslagen (2018:585).

Hur ansöker jag?
Välkommen med din ansökan nedan senast 22 september 2019. 

För mer information kontakta HR-specialist Linn Arnewing på tel. 08-678 57 01 eller enhetschef Magnus Leijel på tel. 08-678 56 28.

För kontakt med våra lokala fackliga arbetstagarorganisationer maila till saco@pts.se eller st@pts.se.

Här kan du läsa mer om hur PTS registrerar dina personuppgifter.

Länk till extern webbsida