Naturvårdsverket söker webbredaktörer

Myndighet: Naturvårdsverket

Vi söker två webbredaktörer som tillsammans med oss vill utveckla innehållet i Naturvårdsverkets digitala kanaler!

Dina huvudsakliga arbetsuppgifter syftar till att Naturvårdsverkets digitala närvaro leder till effekt hos våra målgrupper. Det gör du genom att målgruppsanpassa, redigera och publicera innehåll för webb och sociala medier.

Tjänsterna är placerad på webbenheten som är en del av kommunikationsavdelningen. Enheten arbetar med att styra, utveckla och följa upp Naturvårdsverkets användning av digitala kanaler. Enheten stödjer övriga organisationen i webbpublicering, samt i utveckling och förvaltning av innehåll och IT i Naturvårdsverkets övriga digitala kanaler.

Vi är en arbetsplats som erbjuder dig möjlighet att utveckla din kompetens och medarbetarskap. Du kommer till en välkomnande grupp och kan samverka med andra i kommunikationsarbetet. Tillsammans arbetar vi för Naturvårdsverkets vision: En bra livsmiljö för människan och allt annat levande, nu och för kommande generationer.

Dina arbetsuppgifter

Dina huvudsakliga arbetsuppgifter kommer vara att målgruppsanpassa och publicera innehåll för webb och sociala medier. En viktig del i arbetet är att skriva, redigera och publicera webbanpassade texter, samt bearbeta och publicera bild och film. Arbetsuppgifterna innebär även att kommunicera via sociala medier samt sökoptimera och följa upp användningen i digitala kanaler.

Din kompetens

Vi söker dig som har:

Vi lägger stor vikt vid personliga egenskaper där vi ser att du har god samarbetsförmåga, är flexibel och kan nå resultat.

Det är meriterande om du har dokumenterad erfarenhet av att arbeta med sociala medier, redigering och publicering av bild och film samt publiceringsverktyget Episerver.

Om anställningen

Anställningarna är två visstidsanställningar på heltid till den 31 december 2019 med möjlighet till förlängning. Anställningarnas placering är Stockholm alternativt Östersund. Tillträde snarast enligt överenskommelse.

Vi tillämpar sex månaders provanställning. Självklart delar du vår värdegrund – att du i ditt arbete är lyhörd, professionell och offensiv.

Ansökan

Välkommen med din ansökan senast den 23 april 2019.

Kontakt

Vill du veta mer om anställningen är du välkommen att kontakta följande personer via växeln, tel.nr. 010-698 10 00.

Magnus Kull, chef webbenheten

Fackliga representanter för Saco respektive ST.

Om Naturvårdsverket

Naturvårdsverket har en central roll i miljöarbetet och arbetar pådrivande, stödjande och samlande vid genomförandet av miljöpolitiken. Vi ansvarar för frågor som handlar om klimat och luft, mark, biologisk mångfald, förorenade områden, kretslopp och avfall, miljöövervakning samt miljöforskning. Vill du veta mer om hur det är att jobba hos oss se www.naturvardsverket.se/Om-Naturvardsverket/Jobba-hos-oss

Naturvårdsverket eftersträvar en arbetsplats präglad av jämställdhet och mångfald. Vi ser att medarbetare med olika bakgrund och erfarenheter är en viktig förutsättning för detta.

Inför rekryteringsarbetet har vi tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring och undanber oss därför kontakt med mediesäljare, rekryteringssajter och liknande.

Länk till extern webbsida