Naturvårdsverket söker policysamordnare för Östersjöstrategin

Myndighet: Naturvårdsverket

Vi söker en policysamordnare som tillsammans med övriga medarbetare vill driva och utveckla samarbetet inom EUs Östersjöstrategi!

EU-enheten tillhör Uppdragsavdelningen på Naturvårdsverket som bland annat har hand om regeringsuppdrag, samhällsekonomiska analyser, arbete med EU, internationella konventioner, internationellt utvecklingssamarbete samt arbete med miljömålen.

EU-enheten arbetar för att svenska prioriteringar ska få genomslag i EU och i internationella konventioner. I uppdraget ingår att samordna, prioritera och delta i EU- och konventionsarbete inom Naturvårdsverkets ansvarsområde. På enheten arbetar för närvarande 17 personer.

Naturvårdsverket samordnar för Sveriges räkning arbetet med farliga ämnen runt Östersjön (Policy Area Hazards) inom ramen för EU:s Strategi för Östersjöregionen (EUSBSR). Policyområdet fungerar som en plattform för samarbete i hela regionen med syftet att minska utsläppen av farliga ämnen till Östersjön. Projekt och aktiviteter spänner över många ämnesområden, t.ex. läkemedelsrester i Östersjön.

Naturvårdsverket deltar i Sveriges arbete med de regionala havskonventionerna HELCOM och OSPAR.

Dina arbetsuppgifter

Dina huvudsakliga arbetsuppgifter kommer vara att samordna policyområdet farliga ämnen. Arbetet innebär att driva, utveckla och genomföra aktiviteter inom Östersjöstrategin för att nå uppsatta mål. I arbetet ingår att delta i policyutvecklingen på makroregional nivå, skapa förutsättningar för genomförande samt kommunicera resultat med aktörer på alla nivåer. En viktig del i arbetet är att skapa delaktighet, engagera och inspirera viktiga aktörer nationellt och internationellt till gränsöverskridande samarbeten i projekt och processer.

I dina arbetsuppgifter ingår också att samordna Naturvårdsverkets arbete med Helcom och Ospar.

Din kompetens

Vi söker dig som har examen alternativt universitets/högskoleutbildning inom natur- eller miljövetenskap eller annan likvärdig utbildning. Du ska ha minst 3 års relevant erfarenhet av arbete med havsmiljö och/eller farliga ämnen samt miljöpolicyarbete i internationella sammanhang. Du ska ha god förmåga att uttrycka dig i tal och skrift på svenska och engelska.

Du har mycket god förmåga att samarbeta och få till en bra samverkan med externa och interna aktörer som leder till önskade resultat. Du är också bra på att arbeta med flera parallella uppgifter, ta initiativ och ansvar samt driva processer framåt. Du är flexibel och har god kommunikativ förmåga.

Det är meriterande om du har dokumenterad erfarenhet av processledning och arbete med Östersjöns miljö. Ett redan upparbetat kontaktnätverk relevant för arbetet med Östersjöstrategin är en fördel.

Om anställningen

Anställningen är en visstidsanställning på heltid till slutet av augusti 2020 med möjlighet till förlängning. Anställningens placering är Stockholm alternativt Östersund. Tillträde snarast enligt överenskommelse.

Vi tillämpar sex månaders provanställning. Självklart delar du vår värdegrund – att du i ditt arbete är lyhörd, professionell och offensiv.

Arbetet innebär resor.

Ansökan

Välkommen med din ansökan senast den 27 maj 2019.

Kontakt

Vill du veta mer om anställningen är du välkommen att kontakta nedan personer via växeln, tel.nr. 010-698 10 00.

Clarisse Kehler Siebert, samordnare policyområde farliga ämnen, Helcom/Ospar, EU-enheten

Maxi Nachtigall, samordnare policyområde farliga ämnen, EU-enheten

Marianne Tegman, enhetschef, EU-enheten

Ficre Zehaie, facklig representant, ST

Petter Mahrs, facklig representant, Saco

Om Naturvårdsverket

Naturvårdsverket eftersträvar en arbetsplats präglad av jämställdhet och mångfald. Vi ser att medarbetare med olika bakgrund och erfarenheter är en viktig förutsättning för detta.

Vill du veta mer om hur det är att jobba hos oss eller hitta fler lediga jobb? Se www.naturvardsverket.se/Om-Naturvardsverket/Jobba-hos-oss

Inför rekryteringsarbetet har vi tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring och undanber oss därför kontakt med mediesäljare, rekryteringssajter och liknande.

Länk till extern webbsida