Naturvårdsverket söker naturvårdshandläggare

Myndighet: Naturvårdsverket

Vi söker en naturvårdshandläggare som tillsammans med övriga medarbetare vill driva och utveckla vårt arbete med områdesskydd!

Områdesskyddsenhetens uppdrag är att arbeta för att bevara, tillgängliggöra och informera om värdefull natur. Vi ansvarar för bildande av nationalparker och vägleder om bildande av naturreservat. Vi vägleder om och finansierar arbetet med förvaltning av natur- och friluftslivsvärden i skyddade områden. I enhetens uppdrag ingår att föreslå Natura 2000-områden samt vägleda om bevarandeplaner och förvaltning av dessa områden. Vi tillgängliggör kunskapen, bland annat via naturum och ansvarar för uppföljning av åtgärder i skyddade områden.

Vi är en arbetsplats som erbjuder dig samarbetsinriktade kollegor och ett närvarande ledarskap där vi samlas kring vårt uppdrag som syftar till att förbättra miljön för nuvarande och kommande generationer.

Dina arbetsuppgifter

Dina huvudsakliga arbetsuppgifter kommer vara att vägleda och samråda med länsstyrelserna om bildande av naturreservat samt att i övrigt delta och driva arbetet med områdesskydd.

Du kommer att:

Tjänsten innebär många externa kontakter, framför allt med länsstyrelserna, Skogsstyrelsen och Havs- och vattenmyndigheten, men även med andra aktörer.

Du kommer att arbeta i en grupp av för närvarande fem kollegor som är stationerade både i Östersund och Stockholm. Utöver dessa ingår nära samarbete med andra kollegor på enheten och övriga Naturvårdsverket. En viktig del av jobbet är att kommunicera kunskap på ett sätt som är anpassat till olika målgruppers behov. Du kommer därför att bidra till att utveckla vår kommunikation kring naturvårdsåtgärder och resultat av naturvårdsarbete.

Dina arbetsuppgifter kan komma att utvecklas och ändras över tiden.

Din kompetens

Vi söker dig som har:

Det är meriterande om du har:

Du ska ha en god förmåga att i samarbete med externa aktörer, och med en mångfald av kollegor med olika perspektiv och kompetenser, driva arbetet framåt. Du kan se till helheten och vid behov kunna sätta helheten före ”de egna delarna”. Du kan arbeta självständigt, strukturerat och effektivt. Du kan välja lämpliga och effektiva kommunikationsvägar och metoder för att nå önskat resultat.

Om anställningen

Anställningen är en tillsvidareanställning på heltid.

Anställningens placering är Stockholm eller Östersund.

Vi tillämpar sex månaders provanställning och individuell lönesättning. Tillträde snarast enligt överenskommelse. Resor inom Sverige förekommer, även resor inom EU kan bli aktuella.

Självklart delar du vår värdegrund: lyhörd, professionell och offensiv.

Ansökan

Välkommen med din ansökan senast den 25 augusti 2019.

Kontakt

Vill du veta mer om anställningen är du välkommen att kontakta följande personer via växeln, tel.nr. 010-698 10 00.

Maano Aunapuu, chef Områdesskyddsenheten (ej tillgänglig under semester 1 juli – 11 augusti).

Annika Karlsson, facklig representant, ST

Helene Lindahl, facklig representant, Saco

Om Naturvårdsverket

Naturvårdsverket har en central roll i miljöarbetet och arbetar pådrivande, stödjande och samlande vid genomförandet av miljöpolitiken. Vi ansvarar för frågor som handlar om klimat och luft, mark, biologisk mångfald, förorenade områden, kretslopp och avfall, miljöövervakning samt miljöforskning. Vill du veta mer om hur det är att jobba hos oss se www.naturvardsverket.se/Om-Naturvardsverket/Jobba-hos-oss

Naturvårdsverket eftersträvar en arbetsplats präglad av jämställdhet och mångfald. Vi ser att medarbetare med olika bakgrund och erfarenheter är en viktig förutsättning för detta.

Inför rekryteringsarbetet har vi tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring och undanber oss därför kontakt med mediesäljare, rekryteringssajter och liknande.

Länk till extern webbsida