Naturvårdsverket söker forskningssekreterare

Myndighet: Naturvårdsverket

Naturvårdsverket fördelar årligen cirka 100 miljoner kr ur miljöforskningsanslaget och viltvårdsfonden. Syftet är att finansiera forskning av hög kvalitet till stöd för Naturvårdsverkets och Havs- och vattenmyndighetens arbete med exempelvis miljökvalitetsmålen, miljöbalken samt underlag för internationellt förhandlingsarbete. Forskningsenheten har bland annat ansvar för samordning av miljöforskning samt hantering av miljöforskningsanslaget.

Forskningsenheten ingår i Avdelningen för Miljöanalys. Du kommer att tillhöra en grupp med forskningssekreterare, en forskningsadministratör och en forskningskommunikatör.

Dina arbetsuppgifter

Dina huvudsakliga arbetsuppgifter inbegriper att leda arbetet att ta fram behovs- och kunskapsinventeringar, utlysningar, granskning av ansökningar, och avrapporteringar. Du initierar och leder arrangemang för workshops, informationsdagar, årsmöten inom projektsatsningar, forskningsdagar etc. Du kan komma att bistå i regeringsuppdrag, dels i form av utlåtanden kring sakfrågor och dels i relation till miljöforskningsanslaget.

Din kompetens

Vi söker dig som är disputerad, gärna med en samhällsvetenskaplig inriktning, och har erfarenhet av projektledning (minst fyra år). Det är meriterande om du har en god överblick över nationell eller internationell miljöforskning och vi ser gärna att du tidigare har arbetat med kommunikation eller administration inom forskning. Har du arbetslivserfarenhet av miljöarbete är det en fördel.

För att lyckas i denna roll behöver du ha en mycket god förmåga att uppbygga ett stort kontaktnät och samarbeta med kollegor och grupper med olika bakgrund. Du ska uttrycka dig väl i tal och skrift på svenska och engelska. Du är strukturerad, det vill säga ser helheter, planerar, prioriterar och håller tidsramarna. Arbetsuppgifterna förutsätter att du är självgående, tar ansvar och driver processer vidare.

Om anställningen

Anställningarna är tillsvidare, på heltid och placeringsort är Stockholm alternativt Östersund. Tillträde enligt överenskommelse.

Vi tillämpar sex månaders provanställning och individuell lönesättning. Självklart delar du vår värdegrund lyhörd, professionell och offensiv.

Kontakt

Vill du veta mer om anställningen är du välkommen att kontakta nedan personer via växeln, tel.nr. 010-698 10 00.

Mats Andersson, chef för forskningsenheten

Kerstin Jansbo, forskningssekreterare

Ulrika Domellöf Mattsson, facklig representant, ST

David Schönberg Alm, facklig representant, Saco

Din ansökan

Välkommen med din ansökan senast är den 23 maj 2019.

Om Naturvårdsverket

Naturvårdsverket har en central roll i miljöarbetet och arbetar pådrivande, stödjande och samlande vid genomförandet av miljöpolitiken. Vi ansvarar för frågor som handlar om klimat och luft, mark, biologisk mångfald, förorenade områden, kretslopp och avfall, miljöövervakning samt miljöforskning. Vill du veta mer om hur det är att jobba hos oss se www.naturvardsverket.se/Om-Naturvardsverket/Jobba-hos-oss

Naturvårdsverket eftersträvar en arbetsplats präglad av jämställdhet och mångfald. Vi ser att medarbetare med olika bakgrund och erfarenheter är en viktig förutsättning för detta.

Inför rekryteringsarbetet har vi tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring och undanber oss därför kontakt med mediesäljare, rekryteringssajter och liknande.

Länk till extern webbsida