Kommunikatör/digital redaktör till kommunikationsavdelningen

Myndighet: Post- och telestyrelsen

Är du en driven kommunikatör med några års erfarenhet av operativt och strategiskt kommunikationsarbete? Och tycker du att det låter spännande att arbeta i en bred roll samtidigt som du utvecklar ett eget ansvarsområde har vi rollen för dig!

PTS arbetar för att alla ska ha tillgång till bra telefoni, bredband och post. Vi strävar efter att vara en av Sveriges bästa arbetsgivare, och har på senare år tilldelats utmärkelser som kvitto på vårt arbete som du kan läsa mer om på vår webbplats.

PTS kommunikationsavdelning söker nu en kommunikatör/digital redaktör.

Vad ska jag arbeta med?
Som digital redaktör arbetar du med att utifrån våra målgruppers behov kvalitetssäkra användarupplevelsen på PTS webbplats när det gäller språk, tonalitet, sökbarhet och tillgänglighet. Du håller också ihop och koordinerar det redaktionella arbetet i PTS sociala medie-kanaler. Rollen innebär ett nära samarbete med webbansvarig kommunikatör.

Exempel på ansvar och arbetsuppgifter:

Som kommunikatör deltar du i avdelningens strategiska och operativa kommunikationsarbete, till exempel genom att ansvara för kommunikationsstöd till andra avdelningar eller projekt på PTS.

Vem söker vi?
Vi söker dig med:

Det är meriterande om du har arbetat med kriskommunikation och/eller har erfarenhet av arbete inom offentlig förvaltning.

Vi lägger stor vikt vid dina personliga egenskaper och för att trivas i rollen är det viktigt att du är drivande och har lätt för att ta egna initiativ. Eftersom du har många kontaktytor är det också viktigt att du har en god samarbetsförmåga och att du är prestigelös.

Var på PTS ska jag jobba?
Kommunikationsavdelningen, som består av nio personer, ansvarar för PTS externa kommunikation och den övergripande interna kommunikationen. Vi jobbar med såväl strategiskt som operativt kommunikationsstöd till ledningen och den övriga organisationen. Dessutom ansvarar vi för myndighetens klarspråksarbete.

Hur är det att jobba på PTS?
Hos oss får du jobba på en modern myndighet med ett meningsfullt uppdrag, till nytta för samhället. Vår verksamhet präglas av den snabba teknikutvecklingen, vilket gör att du hos oss verkar i en innovativ och kreativ miljö.

Vi är angelägna om att våra medarbetare mår bra och har förutsättningar att uppnå goda arbetsresultat. Friskvård är en del av arbetet och en god balans mellan arbete och fritid är viktigt för oss.

För att bidra till vår kultur värdesätts förmågor kring flexibilitet, initiativrikedom och samarbete. Vi kan på så sätt utveckla verksamheten och trivas ihop, vilket är en förutsättning för att uppnå våra höga ambitioner som arbetsplats.

Om anställningen
Tjänsten är en tillsvidareanställning med inledande provanställning om sex månader. Placering i Stockholm med start snarast möjligt enligt överenskommelse.

Hur ansöker jag?
Välkommen med din ansökan senast 13 september 2020. Diarienummer: 20-9502.

För mer information kontakta enhetschef Peter Ekstedt på tel. 08-678 57 05 eller HR-specialist Johan Gustavsson, 08-678 58 11.

För kontakt med våra lokala fackliga arbetstagarorganisationer maila till saco@pts.se eller st@pts.se

Så här registrerar PTS dina personuppgifter.

Länk till extern webbsida