Jurist till civilförsvars- och säkerhetsskyddsfrågor.

Myndighet: Energimyndigheten


Juridikenheten lämnar kvalificerat stöd till myndighetens organisation. Enheten leds av en chefsjurist och enhetens jurister stödjer myndigheten i samtliga på myndigheten förekommande rättsliga frågor och ärenden. Nu söker vi en kollega som vill vara med och utveckla vår enhet och bli vår expert på civilförsvars-, kris- och säkerhetsskyddsfrågor.


Arbetsuppgifter

Hos oss välkomnas du till en modern myndighet med ett spännande samhällsuppdrag.

I rollen försvars- och säkerhetsjurist på Energimyndigheten kommer du att ha ett särskilt uppdrag att ansvara för den juridiska kvalitetssäkringen av civilförsvars-, kris- och säkerhetsfrågor. I ditt uppdrag ingår bland annat löpande juridisk rådgivning, arbete med remissvar, föreskriftsarbete, medverkan i tillsynsverksamhet, arbetet kring informationssäkerhet, utbildningar av Energimyndighetens medarbetare samt medverkan i olika projekt och arbetsgrupper, där din specialistkompetens efterfrågas.

Du kommer få arbeta med många kontaktytor inom myndigheten, exempel arbeta nära enheter med uppdrag att verka för robusta energisystem och trygg energiförsörjning, myndighetens kris- och säkerhetschef samt informationssäkerhetssamordnare. Naturligtvis samarbetar du även med myndighetens andra jurister och övriga specialister för att lösa problem och tillgodose myndighetens skiftande behov över tid.

Sammanfattningsvis erbjuder vi utvecklande arbetsuppgifter, eget ansvar och möjlighet att växa i din yrkesroll.


Din profil

Vi söker dig som har en jur.kand samt erfarenhet av civilförsvars- och/eller säkerhetsskyddsfrågor. Arbete på annan myndighet, notariemeritering och erfarenhet av integritetsskyddsfrågor (t ex GDPR) samt kunskap inom offentligrätt (förvaltningsrätt, offentlighet- och sekretess m.m.) är meriterande.

På det personliga planet söker vi en kollega som har hög integritet, är positiv, engagerad, pragmatisk och har god samarbetsförmåga. Vidare är du utåtriktad och trygg i rollen som specialist.

Eftersom tjänsten ställer höga krav på personlig leverans, förutsätter vi att du är driven och har en god förmåga att självständigt prioritera och organisera ditt arbete. Vidare har du en välutvecklad kommunikationsförmåga och du kan obehindrat formulera dig korrekt och lättbegripligt i såväl tal som i skrift i svenska. Du trivs även i en miljö där arbetsuppgifterna kan variera.

Eftersom tjänsten som försvars- och säkerhetsjurist är säkerhetsklassad krävs svenskt medborgarskap för anställning.

Stor vikt läggs vid dina personliga egenskaper.

Välkommen med din ansökan!


Anställningsvillkor

Tillsvidare. Tillträde enligt överenskommelse. Vi tillämpar provanställning på 6 månader.


Välkommen med din ansökan senast den 10 april 2019.

Om du skickar din ansökan på annat sätt än genom vår hemsida - märk då din ansökan med diarienr: 2019-006023


Övrigt

Den utlysta tjänsten är placerad vid Energimyndighetens huvudkontor i Eskilstuna, med goda pendlingsmöjligheter till Stockholm, Västerås och andra närbelägna städer.

Energimyndigheten sätter värde på de kvaliteter som jämn könsfördelning och mångfald kan tillföra verksamheten.


Kontaktpersoner

Roger Eklund
Avdelningschef
016-544 23 20

Fackliga kontaktpersoner

Susanna Widstrand
SACO
016-544 24 65

Eva-Karin Magnusson
ST
016-544 21 94

Länk till extern webbsida