It-inriktad verksamhetsutvecklare till avdelningen för verksamhetsutveckling

Myndighet: Post- och telestyrelsen

Är du en verksamhetsutvecklare som är van att arbeta nära it? Trivs du dessutom med uppgiften att driva utveckling framåt i rollen som projektledare så har vi en spännande tjänst för dig!

PTS arbetar för att alla ska ha tillgång till bra telefoni, bredband och post. Vi strävar efter att vara en av Sveriges bästa arbetsgivare, och har på senare år tilldelats utmärkelser som kvitto på vårt arbete som du kan läsa mer om på vår webbplats.

PTS avdelning för verksamhetsutveckling söker nu en verksamhetsutvecklare till enheten för processutveckling.

Vad ska jag arbeta med?
Som verksamhetsutvecklare kommer du vara en viktig del i att driva digitaliseringen av myndigheten framåt och arbeta med att utveckla PTS arbetssätt och metoder.

Specifika arbetsuppgifter i rollen kan vara:

Som verksamhetsutvecklare förväntas du arbeta nära it-enheterna på samma avdelning. Du kommer bland annat att projektleda it-projekt i nära samarbete med utvecklare för att ta fram nya tjänster, system eller applikationer.

Vem söker vi?
Vi söker dig med: (gärna punktlista)

Det är meriterande om du har erfarenhet av process- och informationsmodellering enligt Astrakan-metoden eftersom det är det verktyget som används på PTS.

Vi ser också positivt på om du har:

Vi lägger stor vikt vid dina personliga egenskaper och för att du ska trivas i rollen är det viktigt att du är drivande och lösningsorienterad. Du behöver också ha en pedagogisk förmåga och är självgående i ditt arbete.

Vidare är det viktigt att du har en god samarbetsförmåga eftersom du som verksamhetsutvecklare kommer ha många olika kontaktytor, framförallt internt på PTS.

Var på PTS ska jag jobba?
Enheten för processutveckling ingår som en av tre enheter i avdelningen för verksamhetsutveckling. De övriga två är it-utveckling och it-drift. Totalt är vi på avdelningen runt 20 personer. Enheten för processutveckling, en relativt nybildad avdelning på PTS, arbetar med att identifiera behov av effektivisering och rationalisering.

Vi ser också över förmågan och behoven av att möta omvärldens krav avseende enkelhet, snabbhet, tillgänglighet, säkerhet och att vara en modern och attraktiv arbetsplats. All översyn resulterar inte nödvändigtvis i nya it-system utan kan också innebära förändrat arbetssätt.          

Hur är det att jobba på PTS?
Hos oss får du jobba på en modern myndighet med ett meningsfullt uppdrag, till nytta för samhället. Vår verksamhet präglas av den snabba teknikutvecklingen, vilket gör att du hos oss verkar i en innovativ och kreativ miljö.

Vi är angelägna om att våra medarbetare mår bra och har förutsättningar att uppnå goda arbetsresultat. Friskvård är en del av arbetet och en god balans mellan arbete och fritid är viktigt för oss.

För att bidra till vår kultur värdesätts förmågor kring flexibilitet, initiativrikedom och samarbete. Vi kan på så sätt utveckla verksamheten och trivas ihop, vilket är en förutsättning för att uppnå våra höga ambitioner som arbetsplats.

Om anställningen
Tjänsten är en tillsvidareanställning med inledande provanställning om sex månader. Placering i Stockholm med start snarast möjligt enligt överenskommelse.

Hur ansöker jag?
Välkommen med din ansökan senast 2 februari 2020. Diarienummer 20-185.

För mer information kontakta enhetschef Anders Öhnfeldt, 08-678 56 56 eller HR-specialist Camilla Denijs, 08-678 58 01.

För kontakt med våra lokala fackliga arbetstagarorganisationer maila till saco@pts.se eller st@pts.se

Här kan du få information om hur PTS registrerar dina personuppgifter.

Länk till extern webbsida