Inköpare till offentlig sektor

Myndighet: Energimarknadsinspektionen

Vill du arbeta för att Sverige ska ha väl fungerande energimarknader? Då är Energimarknadsinspektionen (Ei) arbetsplatsen för dig. Vi utvecklar spelreglerna på energimarknaderna och har tillsyn över att företagen följer reglerna.

Energimarknadsinspektionen söker en inköpare till avdelningen för verksamhetsstöd och strategisk samordning. Avdelningen är ett praktiskt och strategiskt stöd till övriga avdelningar inom områdena ekonomi, IT, kommunikation och HR. Anställningen är placerad i ekonomienheten.

Arbetsbeskrivning

Har du kunskaper om LOU? Är du serviceorienterad, intresserad av inköp och vill lära dig något nytt? Som vår nya medarbetare arbetar du nära en erfaren upphandlare som ger dig råd, stöd och utveckling i ditt arbete. Du arbetar främst med att genomföra direktupphandlingar och att genomföra avrop från ramavtal med förnyad konkurrensutsättning. Du hanterar även Ei:s befintliga avtal, vilket innebär att du genomför avtalsförlängningar, arkiverar avtal och uppdaterar avtalsdatabasen. I arbetet utför du även operativa inköp och är för vissa avtal kontaktperson både internt och externt. Dessutom följer du upp Ei:s inköp. Som en del av arbetet uppdaterar du information på intranätet samt genomför marknadsanalyser inför kommande upphandlingar i samarbete med upphandlaren.

Din vardag kännetecknas av ett utvecklande arbete och du lär dig mer om inköp och upphandling genom att omsätta dina kunskaper i praktiken. I arbetet samarbetar du med en erfaren upphandlare och ni ger och får stöd av varandra. Du får möjlighet att arbeta med och fördjupa dig i olika områden inom inköp och upphandling.

Kvalifikationer

I det här jobbet ska du ha:

Det är meriterande med praktisk erfarenhet av upphandlings-/inköpsarbete genom anställning eller t.ex. praktik inom offentlig eller privat sektor.

Utöver din formella kompetens lägger vi även stor vikt vid dina personliga egenskaper. I den här rollen är det viktigt att du:

Om Ei

Energimarknadsinspektionen (Ei) är en myndighet med uppdrag att arbeta för väl fungerande energimarknader. Vi har tillsyn över och utvecklar regelverket på marknaderna för el, naturgas och fjärrvärme. Vi är 120 anställda och vårt kontor ligger i Eskilstuna.

Energimarknaderna behöver spelregler – vi ser till att de följs.

Anställningen är en tidsbegränsad anställning på ett år med start efter sommaren 2019.

Välkommen med din ansökan innehållande CV som ska ha inkommit senast den 2 juni 2019. Du ansöker genom att klicka på knappen Ansök.

Till säljare av annonserings- och rekryteringstjänster: Energimarknadsinspektionen gör aktiva val när det gäller var vi vill exponera våra platsannonser och vilket stöd vi vill ha i rekryteringen. Vi kommer inte att köpa tjänster eller annonsplats för en pågående rekrytering och ber er därför att inte kontakta oss med sådana erbjudanden.

Länk till extern webbsida