HR-chef

Myndighet: Energimarknadsinspektionen

Vill du arbeta för att Sverige ska ha väl fungerande energimarknader? Då är Energimarknadsinspektionen (Ei) arbetsplatsen för dig. Vi utvecklar spelreglerna på energimarknaderna och har tillsyn över att företagen följer reglerna.

Vi söker chef till HR-enheten som organisatoriskt tillhör avdelningen för verksamhetsstöd och strategisk samordning. Avdelningen är ett praktiskt och strategiskt stöd till övriga avdelningar inom områdena ekonomi, IT, kommunikation och HR.

Arbetsbeskrivning

I enhetens uppdrag ingår att utveckla och leda processer som är kopplade till personal och ledarskap så att verksamheten får rätt förutsättningar och stöd i HR-frågor. Som HR-chef kommer du att ha en ledande roll i det arbetet. Förutom att driva och utveckla myndighetens HR-arbete ligger enhetens huvudfokus just nu på utveckling och kompetensförsörjning.

Som chef ansvarar du för att planera, samordna och genomföra enhetens arbetsuppgifter tillsammans med enhetens två medarbetare. Du kommer att arbeta både operativt och strategiskt med många kontakter, både interna och externa, och vara ett stöd till såväl chefer som medarbetare i alla typer av HR-frågor. Du rapporterar till avdelningschefen och ingår i avdelningens ledningsgrupp där du aktivt bidrar till att utveckla både avdelningens och myndighetens verksamhet. Du är placerad i Eskilstuna.

Kvalifikationer

Du som söker ska ha en examen på högskole- eller universitetsnivå inom personalområdet.

För att lyckas i rollen krävs god analytisk förmåga, ett strukturerat arbetssätt samt en förmåga att skapa förtroende. Du har en helhetssyn och förståelse för verksamhetens behov och kan vara både strategisk och operativ. Du har dokumenterad mångårig erfarenhet av att arbeta som chef med personal- och budgetansvar och av kvalificerat HR-arbete med goda vitsord. Du har även förhandlingsvana liksom erfarenhet av att på ett framgångsrikt sätt bedriva förändrings- och utvecklingsarbete i grupper.

Det är meriterande om du har erfarenhet från HR-arbete från den statliga sektorn, och gärna från en kunskapsintensiv organisation.  

Vi kommer att lägga stor vikt vid dina personliga egenskaper. 

Om Ei

Energimarknadsinspektionen (Ei) är en myndighet med uppdrag att arbeta för väl fungerande energimarknader. Vi har tillsyn över och utvecklar regelverket på marknaderna för el, naturgas och fjärrvärme. Vårt huvudkontor ligger i Eskilstuna. Vi är 120 anställda som verkar i en energisk bransch med en spännande framtid!

Vi är en värdegrundsbaserad organisation som lägger stor vikt vid ett aktivt medarbetarskap. Våra värdeord är integritet, öppenhet och kvalitet. För att trivas hos oss behöver du stimuleras av att arbeta med ständiga förbättringar. Därför är också din personliga utveckling och kompetensutveckling viktig för oss. Vi erbjuder en god arbetsmiljö där vi arbetar för mångfald, jämlikhet och möjlighet till inflytande.

Energimarknaderna behöver spelregler – vi ser till att de följs.

Välkommen med din ansökan som ska innehålla CV och ansökningsbrev och ska ha inkommit senast den 28 april 2019. Du ansöker genom att klicka på knappen Ansök. I den här rekryteringen samarbetar vi med Adecco. Har du frågor om rekryteringsprocessen är du välkommen att kontakta ansvarig rekryterare hos Adecco som heter Åsa Andersson på tel. 021-470 29 03.

Till säljare av annonserings- och rekryteringstjänster: Energimarknadsinspektionen gör aktiva val när det gäller var vi vill exponera våra platsannonser och vilket stöd vi vill ha i rekryteringen. Vi kommer inte att köpa tjänster eller annonsplats för en pågående rekrytering och ber er därför att inte kontakta oss med sådana erbjudanden.

Länk till extern webbsida