Handläggare till avdelningen för resursförvaltning

Myndighet: Post- och telestyrelsen

Är du nyfiken på satelliter och båtar? Vi söker dig som vill veta mer om radiokommunikation och har förmågan att ta dig an både smått och stort, detaljer och stora sammanhang. Vi förvaltar radiospektrum i Sverige. Vill du vara med?

PTS arbetar för att alla ska ha tillgång till bra telefoni, bredband och post. Vi strävar efter att vara en av Sveriges bästa arbetsgivare, och har på senare år tilldelats utmärkelser som kvitto på vårt arbete som du kan läsa mer om på vår webbplats.

Vad ska jag jobba med?
Avdelningen för resursförvaltning arbetar bl.a. med att förädla, ge tillstånd och utöva tillsyn över radioanvändningen. Vi vill nu ha förstärkning inom satellitkoordineringen och tillståndsgivningen.

Vem söker vi?
Vi söker dig med gymnasieutbildning som har lätt för att uttrycka dig och ta till dig information i tal och skrift på svenska och engelska. Du har god datorvana och sätter dig enkelt in i nya system.

Vi ser det som meriterande om du har gått gymnasiet med en teknisk eller naturvetenskaplig inriktning. Erfarenhet av myndighetsfrågor och/elller satellitrelaterade frågor är också något vi ser som meriterande samt om du erfarenhet av att ta fram texter av teknisk/juridisk karaktär på engelska.

Vi lägger stor vikt vid dina personliga egenskaper och för rollen är det viktigt att du är en kommunikativ och noggrann person som arbetar strukturerat. Du tar gärna egna initiativ och har en inre drivkraft. Du tycker om att samarbeta med andra och har en mycket god samarbetsförmåga. Vidare sätter du dig snabbt in i regelverk och processer och har lätt att se sammanhang

Var på PTS ska jag jobba?
Avdelningen för resursförvaltning verkar bl.a. för att maximera samhällsnyttan av radiospektrum över tid. Avdelningen arbetar för att möjliggöra användningen av säkra, prisvärda och effektiva radiobaserade tjänster och produkter för slutkonsumenter och andra radioanvändare. Avdelningen består av en ledningsgrupp samt 5 enheter, varav en är enheten för spektrumtillstånd. Enheten för spektrumtillstånd ansvarar för tillståndsgivning för att använda radiosändare.

Hur är det att jobba på PTS?
Hos oss får du jobba på en modern myndighet med ett meningsfullt uppdrag, till nytta för samhället. Vår verksamhet präglas av den snabba teknikutvecklingen, vilket gör att du hos oss verkar i en innovativ och kreativ miljö.

Vi är angelägna om att våra medarbetare mår bra och har förutsättningar att uppnå goda arbetsresultat. Friskvård är en del av arbetet och en god balans mellan arbete och fritid är viktigt för oss.

För att bidra till vår kultur värdesätts förmågor kring flexibilitet, initiativrikedom och samarbete. Vi kan på så sätt utveckla verksamheten och trivas ihop, vilket är en förutsättning för att uppnå våra höga ambitioner som arbetsplats. 

Om anställningen
Tjänsten är ett vikariat på 15 månader med placering i Stockholm med start snarast möjligt enligt överenskommelse. Då tjänsten är placerad i säkerhetsklass krävs svenskt medborgarskap. Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras före anställning enligt 19 § i säkerhetsskyddslagen.

Hur ansöker jag?
Välkommen med din ansökan nedan senast  24 mars 2019. 

För mer information kontakta HR-specialist Linn Arnewing på tel. 08-678 57 01, enhetschef Nina Gustafsson på tel. 08-678 57 25 eller biträdande enhetschef Lena Liman på tel. 08-678 57 40.

För kontakt med våra lokala fackliga arbetstagarorganisationer maila till saco@pts.se eller st@pts.se.

 

Länk till extern webbsida