Handläggare inom hälsa/life science med fokus på små och medelstora företag

Myndighet: VINNOVA

Vill du driva ett arbete inom life science för framtidens hälsa tillsammans med oss? Brinner du för att lösa globala hälsoutmaningar och samtidigt stärka svensk konkurrenskraft? Är du dessutom insatt i små och medelstora företags villkor och utmaningar på marknaden?

Vinnova stödjer forskning, innovation och företagsamhet där life science och hälsa är högt prioriterat. Tillsammans skapar vi en plattform för effektiv och hållbar utveckling. Vi söker en ny medarbetare som vill göra skillnad och påverka utvecklingen på riktigt!

Vi erbjuder
Regeringen har lanserat ett nytt samverkansprogram 2019–2022 för Hälsa och life science som ska stärka Sveriges globala innovations- och konkurrenskraft.

Utifrån regeringsuppdrag satsar Vinnova stort på innovativa små och medelstora företag (SMF); alltifrån startupbolag till mer etablerade bolag. Vår finansiering ger entreprenörer och innovativa företag möjlighet att utreda förutsättningarna för sina idéer på marknaden och för att utveckla ny kunskap, teknik och smarta lösningar.

För dig som är intresserad av att förändra förutsättningarna för små och medelstora företag erbjuder vi en spännande vardag och ett brett kontaktnät.

Som handläggare på Vinnova har du ett omväxlande uppdrag som präglas av många spännande möten och samarbeten. Hos oss möter du människor från olika sektorer och vetenskaper. Här finns goda möjligheter till kompetensutveckling i alla dess former. På Vinnova är det högt i tak och idéer och diskussioner uppmuntras.

Rollbeskrivning och arbetsuppgifter
Vinnovas uppdrag är att främja forskning och innovation som kan lösa morgondagens stora utmaningar, där life science och hälsa är ett prioriterat område.

Vi bidrar till hållbar tillväxt genom att förbättra förutsättningarna för innovation. Det gör vi främst genom att ge bidrag till program och projekt som behövs för att utveckla nya lösningar och system. Inom life science och hälsa omfattar det allt från förebyggande insatser till implementering av nya behandlingsmetoder. Vi satsar också långsiktigt på starka forsknings- och innovationsmiljöer. Samtidigt stödjer vi samarbetsformer mellan universitet, näringsliv, civilsamhälle och offentlig sektor.

Som handläggare arbetar du med utformning, inriktning och administration av Vinnovas småföretagarprogram. Du sätter upp ramarna för satsningar och samarbeten. Du handlägger och vägleder satsningarna från start till mål. Du följer upp resultaten för att kunna bygga vidare och förbättra framtida satsningar inom hälsosektorn.

Vinnova fungerar också som expertmyndighet i Sverige vilket betyder att du som handläggare svarar på frågor och representerar Vinnova internt och externt i olika sammanhang, både nationellt och internationellt. Du håller dig uppdaterad kring det senaste inom hälsa och life science genom att delta på konferenser och möten. Det innebär nära kontakt med aktörer från näringsliv, myndigheter, akademi, offentlig sektor och sjukvården, samt även att stödja dessa för att främja samverkan.Kvalifikationer
Utbildning:
Akademiska studier eller motsvarande, inom relevant område för tjänsten.
Erfarenhet: Minst tre års arbete i ett SMF. Du har självständigt arbetat med resultatinriktade projekt för att nå komplexa mål, där integration av perspektiv från olika nyckelaktör krävs.
Kunskaper: Mycket god förståelse för SMF:s förutsättningar och verksamhet. Bred kunskap inom life science och hälsa. Mycket goda kunskaper i Microsoft Office.
Meriterande: Erfarenhet av att företräda en verksamhet inför representanter och beslutsfattare från offentlig sektor, universitet, företag och andra organisationer. Du är van att hålla presentationer i olika forum.

Du har förståelse för hur samarbete sker mellan akademi, näringsliv och offentlig sektor.  

Har du erfarenhet av att arbeta i offentlig sektor, exempelvis i en myndighet eller i en region kan det vara meriterande.
Språkkunskaper: Mycket goda kunskaper i svenska och engelska. Du uttrycker dig väl i tal och skrift på båda språken.

Personliga egenskaper
När vi anställer lägger vi stor vikt vid personliga egenskaper och vi söker dig som är förändringsbenägen och trivs i en generalistroll. Du kan snabbt sätta dig in i nya kunskapsområden och se sammanhang.

Vidare är du intresserad av att knyta kontakter och bygga nätverk. Som person är du prestigelös, nyfiken och lyhörd för andras kompetens. Samtidigt delar du med dig av dina egna kunskaper och idéer. Du anpassar din kommunikation efter målgruppen och bemöter andra på ett pedagogiskt och professionellt sätt.

Centralt för rollen är också att du självständigt kan driva ditt arbete från start till mål. Du är strukturerad, systematisk och trivs med att arbeta långsiktigt mot resultat.

Självklart delar du våra värderingar: respekt, ansvarstagande och mod och lever efter dessa i ditt dagliga arbete.

Placering
Tjänsten är placerad på avdelningen Hälsa i vårt aktivitetsbaserade kontor på Mäster Samuelsgatan 56 i centrala Stockholm.

Anställningsform & tillträde
Tjänsten är en tillsvidareanställning och vi tillämpar sex månaders provanställning.
Vi önskar att du börjar så snart som möjligt (med hänsyn till eventuell uppsägningstid). 

Om Vinnova
Vinnova är Sveriges innovationsmyndighet. Vi stärker Sveriges innovationskraft för hållbar tillväxt och samhällsnytta. Vinnova investerar cirka tre miljarder kronor varje år och har cirka 200 medarbetare med kontor i Stockholm och Bryssel.

Vår vision är att vara Sveriges mest attraktiva statliga arbetsgivare. För att nå det målet ger vi dig bland annat goda möjligheter till kompetensutveckling, friskvård och flexibla arbetstider. Här eftersträvar vi en jämn könsfördelning och de kvaliteter som kulturell och etnisk mångfald tillför verksamheten. Läs gärna mer om oss och vårt arbetserbjudande här

Kontakt
Vill du veta mer är du välkommen att kontakta Karin Eriksson, enhetschef för enheten Hälsa, via telefon 08-473 31 09 eller mail karin.eriksson@vinnova.se

Vi avböjer all rekryterings- och annonseringshjälp.

Fackliga kontaktpersoner
Företrädare för SACO är Birgitta Boman, telefon 08-473 3017 och för ST är det Per Norman, telefon 08-473 3173.

Ansökan
Vänligen skicka din ansökan via vår rekryteringsportal senast 2019-09-18. Till ansökan bifogas betyg eller intyg av relevans för tjänsten.

Du som söker kommer via ansökningssystemet att få svara på några urvalsgrundande frågor gällande dina kvalifikationer.

I denna rekryteringsprocess använder vi oss av arbetsprover för att hitta medarbetare med rätt kompetens. När vi kallar till intervju kommer vi därför som ett första steg be dig att utforma en PowerPoint-presentation av din CV/resumé och presentera det under intervjun.

Länk till extern webbsida