Handläggare inom gränsöverskridande avfallstransporter

Myndighet: Naturvårdsverket

Vi söker dig som under ett års tid vill bidra i vårt arbete med gränsöverskridande avfallstransporter.

Återvinningsenheten som hör till samhällsavdelningen ansvarar för vägledning, regelgivning, statistik och utveckling inom avfallsområdet. Arbetet innefattar även expertstöd till regeringskansliet samt EU och internationellt arbete kopplat till avfall. Ett spännande uppdrag som omfattar allt från vägledning till enskilda verksamhetsutövare till deltagande på internationell nivå, där du får möjlighet att göra stor miljönytta.

Dina arbetsuppgifter

Vi söker nu en medarbetare till den arbetsgrupp som arbetar med gränsöverskridande avfallstransporter. Arbetsgruppen sitter på kontoret i Östersund. Vi hanterar mer än 800 ärenden avseende in- eller utförsel av avfall per år. Vi har också en operativ roll i de fall avfall från Sverige som skickats illegalt stoppas i annat land. Arbetet innebär mycket kontakt med både företag och andra myndigheter både per mail och telefon då vi har en vägledande roll.

Din arbetsuppgift är främst att bidra i vårt handläggnings- och rapporteringsarbete kopplat till gränsöverskridande avfallstransporter. Det innebär att du deltar i granskningen och beslut av inkomna ärenden samt begär in kompletteringar vid behov. Arbetet innebär även kontakt med berörda aktörer i andra länder.

Arbetsuppgifterna utförs både självständigt och i grupp och kräver att du har lätt för att skapa överblick och prioritera.

Din kompetens

Vi söker dig som har för tjänsten relevant universitets- eller högskoleutbildning.

Det är meriterande om du har tidigare erfarenhet av avfalls- och miljölagstiftningen och handläggning utifrån avfallstransportförordningen. Du ska ha god datorvana. Eftersom arbetet till stor del bygger på samarbete och lagarbete är dina personliga egenskaper särskilt viktiga.

Du ska kunna uttrycka dig väl på svenska och engelska i tal och skrift.

Vi söker dig som är initiativtagande, kan uppnå resultat samt tar ansvar för dina arbetsuppgifter. Arbetet innebär mycket kontakt med externa aktörer och det är därför viktigt att du är kommunikativ och professionell i ditt sätt samt att du kan agera i enlighet med myndighetsrollen.

Om anställningen

Det är en visstidsanställning på 1 år. Anställningens placering är i Östersund.

Tillträde snarast enligt överenskommelse.

Självklart delar du vår värdegrund lyhörd, professionell och offensiv. 

Ansökan

Välkommen med din ansökan senast den 3 december.

Kontakt

Vill du veta mer om anställningen är du välkommen att kontakta nedan personer via växeln, tel.nr. 010-698 10 00.

Jon Engström, enhetschef
Agnes Andersson eller Ulrika Hagelin, medarbetare på enheten
Ulla Jennische, SACO-representant

Om Naturvårdsverket

Naturvårdsverket har en central roll i miljöarbetet och arbetar pådrivande, stödjande och samlande vid genomförandet av miljöpolitiken. Vi ansvarar för frågor som handlar om klimat och luft, mark, biologisk mångfald, förorenade områden, kretslopp och avfall, miljöövervakning samt miljöforskning. Vill du veta mer om hur det är att jobba hos oss se www.naturvardsverket.se/Om-Naturvardsverket/Jobba-hos-oss

Naturvårdsverket eftersträvar en arbetsplats präglad av jämställdhet och mångfald. Vi ser att medarbetare med olika bakgrund och erfarenheter är en viktig förutsättning för detta.

Inför rekryteringsarbetet har vi tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring och undanber oss därför kontakt med mediesäljare, rekryteringssajter och liknande.

Länk till extern webbsida