Handläggare (1)

Myndighet: Energimarknadsinspektionen

Vill du arbeta för att Sverige ska ha väl fungerande energimarknader? Då är Energimarknadsinspektionen (Ei) arbetsplatsen för dig. Vi utvecklar spelreglerna på energimarknaderna och har tillsyn över att företagen följer reglerna.

Avdelningen för tillstånd och prövning söker två nya medarbetare för tillsvidareanställning.

Avdelningen handlägger ansökningar från nätföretag om tillstånd att bygga och använda el- och naturgasledningar (koncession). Prövningen omfattar ledningens miljöpåverkan samt tekniska och ekonomiska aspekter enligt bestämmelser i ellagen och miljöbalken.

Arbetsbeskrivning

Vi behöver förstärka vår verksamhet och söker dig som är angelägen om att bidra till att myndigheten når sina mål med att handlägga tillstånd för att bygga och använda elektriska starkströmsledningar enligt ellagen. 

Arbetet består i att både enskilt och i grupp handlägga komplexa ansökningar där avvägningar mot flera intressen är vanligt förekommande. Du utformar förslag till beslut i tillståndsärenden och även förslag till yttranden till regeringen och domstolar i överklagade ärenden. Utifrån uppsatta tidsplaner driver du avdelningens ärenden men du är även beredd att rycka in där det behövs.

Vi är en grupp som trivs tillsammans och som är öppna för dina idéer. Här får du ett spännande arbete under stort ansvar och du blir en viktig del i vår arbetsgrupp.

Kvalifikationer

För denna anställning ska du ha akademisk examen, företrädesvis inom juridik. Även andra examen som vi bedömer vara likvärdiga, såsom teknik, nationalekonomi eller miljövetenskap, kan vara aktuella beroende på arbetslivserfarenhet.

Meriterande är erfarenhet av handläggning av tillståndsärenden eller motsvarande vid myndighet eller domstol.

Du ska ha en god analytisk förmåga och ett gott omdöme samt mycket god förmåga att uttrycka dig väl i tal och skrift. Andra egenskaper som vi efterfrågar är noggrannhet och förmåga att planera, organisera och prioritera olika arbetsuppgifter.

Vi är angelägna om att ta tillvara vår gemensamma kompetens på bästa sätt och därför ska du tycka om att arbeta tillsammans med andra och agera konstruktivt och lösningsorienterat i samarbete med andra. Utöver din formella kompetens lägger vi även stor vikt vid dina personliga egenskaper.

Om Ei

Energimarknadsinspektionen (Ei) är en myndighet med uppdrag att arbeta för väl fungerande energimarknader. Vi har tillsyn över och utvecklar regelverket på marknaderna för el, naturgas och fjärrvärme. Vårt huvudkontor ligger i Eskilstuna. Vi är 120 anställda som verkar i en energisk bransch med en spännande framtid!

Vi är en värdegrundsbaserad organisation som lägger stor vikt vid ett aktivt medarbetarskap. Våra värdeord är integritet, öppenhet och kvalitet. För att trivas hos oss behöver du stimuleras av att arbeta med ständiga förbättringar. Därför är också din personliga utveckling och kompetensutveckling viktig för oss. Vi erbjuder en god arbetsmiljö där vi arbetar för mångfald, jämlikhet och möjlighet till inflytande.

Energimarknaderna behöver spelregler – vi ser till att de följs.

Välkommen med din ansökan som ska innehålla CV och ansökningsbrev och ska ha inkommit senast den 24 mars 2019. Du ansöker genom att klicka på knappen Ansök.

För denna rekrytering har vi anlitat vår samarbetspartner Adecco. Har du frågor om rekryteringsprocessen är du välkommen att kontakta ansvarig rekryterare Åsa Andersson på tel. 021-470 29 03.

Till säljare av annonserings- och rekryteringstjänster: Energimarknadsinspektionen gör aktiva val när det gäller var vi vill exponera våra platsannonser och vilket stöd vi vill ha i rekryteringen. Vi kommer inte att köpa tjänster eller annonsplats för en pågående rekrytering och ber er därför att inte kontakta oss med sådana erbjudanden.

Länk till extern webbsida