Forskningshandläggare med öga för livscykelperspektiv

Myndighet: Energimyndigheten

Vill du arbeta med att hjälpa samhället att ställa om mot en mer cirkulär ekonomi, som baseras på resurseffektiva och biobaserade produkter, förnybar energi och samtidigt ger affärsnytta. Då kan du vara den vi söker!

Energimyndigheten arbetar med förnybar energi, resurseffektivitet, klimatinsatser, bättre teknik, trygg energiförsörjning och smartare energianvändning. Vår vision är ett hållbart energisystem och vi jobbar utifrån värdegrunden; trovärdig, modig, och helhetssyn.

Energimyndigheten är en av de större statliga forskningsfinansiärerna med en årlig forskningsbudget på cirka 1,5 miljarder kronor. Tjänsten är placerad på enheten Hållbar bioenergi som är en av fem enheter inom avdelningen för Forskning, innovation och affärsutveckling. 


Dina arbetsuppgifter

Linjära lösningar måste ersättas av cirkulära och biobaserade produkter behöver ersätta fossila i det hållbara samhället och framtida energisystemet. Utmaningen är att skapa ett effektivt råvaruutnyttjande och cirkulära flöden av material i samhället.

Vi erbjuder spännande operativa och strategiska arbetsuppgifter där du tillsammans med engagerade och kompetenta kollegor är med och driver omställningen till ett hållbart samhälle och energisystem.

Som handläggare arbetar du med utveckling och genomförande av våra forsknings- och innovationsprogram och stöd till projekt. Det innebär allt från att planera och utforma insatser för att få bästa effekt av våra satsningar, till att bidra i bedömningen av ansökningar, skriva beslut och följa upp projekt. Du arbetar med omvärldsbevakning och utveckling av våra långsiktiga forsknings- och innovationsstrategier. Samverkan både internt och externt, såväl nationellt som internationellt, är en naturlig del av arbetet. Att presentera resultat och satsningar på konferenser och möten ingår också i tjänsten. Resor förekommer både nationellt och internationellt.
 
Din profil

Vi söker dig som har akademisk examen på minst magister- eller mastersnivå med en naturvetenskaplig grund. Vi tror att du har en examen inom miljöteknik, biologi, kemi, naturresurshantering eller har annan utbildning som vi bedömer som relevant för tjänsten.

Ett krav är några års relevant arbetslivserfarenhet inom något eller några av följande områden: Material och avfallsströmmar, livscykelanalyser, naturresurshantering, återanvändning, återvinning, delningsekonomi, bioenergi eller annat område som  bedöms vara relevant för tjänsten.  Det är meriterande om du har erfarenhet från forskningsinstitut- eller universitetsvärlden (t ex licentiat- eller doktorsexamen) inom för tjänsten relevant område. 

Du har mycket goda kunskaper i svenska och engelska i tal och skrift.

Som person är du kreativ, självständig, och strukturerad. Du tar initiativ, genomför aktiviteter och har lätt för att samarbeta. En av dina styrkor är din strategiska förmåga, du har ett brett perspektiv på frågor och ser sakers långsiktiga betydelse och vidare konsekvenser. Du kan kommunicera på ett tydligt sätt, har ett helhetsperspektiv samt förmåga att planera och prioritera även under tidspress. Stor vikt kommer att läggas vid personliga egenskaper.

Välkommen med din ansökan!

Övrigt
Energimyndigheten sätter värde på de kvaliteter som jämn könsfördelning och mångfald kan tillföra verksamheten.

Tjänsten är placerad vid huvudkontoret i centrala Eskilstuna.

Varaktighet/Arbetstid
Tillsvidareanställning, heltid. Vi tillämpar 6 månaders provanställning.
 
Tillträde
Enligt överenskommelse.
 
Ansökan
Sista ansökningsdag: 2019-08-25.
 
Om du skickar din ansökan på annat sätt än genom ansökningsformuläret på vår hemsida - märk då din ansökan med dnr 2019-015205.
 
Kontaktpersoner
Åsa Forsum, enhetschef, tel. 016-544 22 55

Fackliga kontaktpersoner
Susanna Widstrand, SACO-S, tel. 016-544 24 65
Eva-Karin Magnusson, ST, tel. 016-544 21 94

Länk till extern webbsida