Elsäkerhetsverket söker vikarierande webbkommunikatör

Myndighet: Elsäkerhetsverket

Kommunikationsgruppen är just nu inne i en intensiv period där vi bland annat arbetar med att tillgänglighetsanpassa webb, e-tjänster och dokument till de krav som ställs i lagen om tillgänglighet till digital offentligt service. Vi ligger också i startgroparna för en strategisk satsning på rörlig bild och video. Elsäkerhetsverket använder kommunikation som ett strategiskt verktyg i hela verksamheten. Tjänsten är placerad på avdelningen för Verksamhetsstöd på huvudkontoret i Kristinehamn.

Dina huvudsakliga arbetsuppgifter

Som webbkommunikatör kommer du att arbeta i ett team bestående av kommunikationschef och två andra kommunikatörer.

Din främsta arbetsuppgift är att ansvara för Elsäkerhetsverkets externa webbplats och intranät. Du kommer bland annat att driva vårt redan uppstartade tillgänglighetsprojekt, hålla kontakten med leverantörer och leda myndighetens webbarbete tillsammans med webbråd och webbredaktörer. Vidare är du ett stöd till verksamheten i kommunikationsfrågor som till exempel att skriva artiklar och publicera texter för webb, nyhetsbrev och sociala medier. Du kommer även att arbeta med rörlig bild och andra kommunikationsaktiviteter utifrån myndighetens verksamhetsplan.

Elsäkerhetsverket har ett stort uppdrag i förhållande till antal anställda så du behöver vara beredd på att vid behov även ta andra arbetsuppgifter.

Dina kvalifikationer

För att vara kvalificerad för tjänsten ska du
• ha relevant högskoleutbildning inom medie- och kommunikationsvetenskap eller annan utbildning som myndigheten bedömer vara lämplig,
• ha erfarenhet av kommunikationsarbete,
• kunna uttrycka dig enkelt och tydligt i tal och skrift, på både svenska och engelska,
• ha erfarenhet av CMS-verktyget EpiServer eller liknande,
• ha erfarenhet av MS Office, layout- och bildhanteringsprogram som till exempel Photoshop,
• uppfylla kraven på de personliga egenskaper som framgår av kravprofilen,
Det är mycket meriterande om du har erfarenhet av tillgänglighetsarbete avseende webbplatser och dokument samt goda kunskaper om WCAG 2.1.

Det är också meriterande om du har

• erfarenhet från att arbeta med kommunikationsfrågor i projektform,
• erfarenhet av arbete med rörlig bild,
• erfarenhet från arbete inom offentlig sektor,
• erfarenhet av verktygen Epi Find och Siteimprove,
• erfarenhet av IT-relaterade frågor och GDPR,
• beställarkompetens.

Dina personliga egenskaper

Vi lägger stor vikt vid dina personliga egenskaper. Du är engagerad och har lätt att samarbeta med andra, samtidigt som du lika gärna arbetar självständigt. Vidare är du drivande med god stilistisk förmåga. Du har också förmåga att arbeta strukturerat och effektivt, till exempel i projektform. Du behöver också ha förmågan att göra självständiga prioriteringar, stimuleras av skiftande arbetsuppgifter och kan anpassa dig till ett varierat arbetstempo.

Du är flexibel och har förmåga att tänka strategiskt men trivs med att arbeta operativt i webbmiljön. Du har ett brett och övergripande synsätt på kommunikation och inser dess betydelse för helheten på både kort och lång sikt. Vi tror att du är en person som bidrar med egna idéer, förankrar och genomför aktiviteter.

Om Elsäkerhetsverket

Elsäkerhetsverket är en statlig myndighet med uppdraget att arbeta för hög elsäkerhet och för att elektriska utrustningar inte ska störa varandra. Utifrån visionen trygg och störningsfri el utövar vi tillsyn av elinstallatörer, elinstallationsföretag och elektriska anläggningar, marknadskontrollerar elektriska produkter och informerar allmänheten om elsäkerhetsfrågor. Vi utarbetar också föreskrifter för elektrisk säkerhet och elektromagnetisk kompatibilitet samt deltar i teknisk standardisering både nationellt och internationellt.

Elsäkerhetsverket har cirka 50 medarbetare med placering i olika delar av landet: Kristinehamn, Umeå, Hässleholm och Stockholm. Huvudkontoret ligger i Kristinehamn.

Elsäkerhetsverket vill tillvarata de kvaliteter som en jämn könsfördelning samt etnisk och kulturell mångfald tillför verksamheten. Vi eftersträvar en arbetsmiljö där varje medarbetare ges möjlighet att kombinera yrkes- och privatliv.

Här kan du läsa mer om vilka anställningsvillkor och förmåner vi erbjuder.

Vi kan komma att tillämpa löpande intervjuer under ansökningstiden.

I denna rekrytering har Elsäkerhetsverket redan tagit ställning till önskvärda rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanber oss därför vänligt men bestämt samtal från annonsförmedlare- eller försäljare.

Anställningsform

Tidsbegränsad anställning (vikariat)

Tillträdesdag

Enligt överenskommelse, dock senast 15 september 2019 – 31 augusti 2020

Kontaktpersoner

För frågor om tjänsten är du välkommen att kontakta kommunikationschef Cia Edlund eller administrativ chef Ingrid Öhlén.

Fackliga representanter är för SACO Katarina Olofsson och för ST Ingvar Svensson.

Samtliga nås via Elsäkerhetsverkets växel 010-168 05 00.

Ansökan

Välkommen med din ansökan, märkt ref nr 3, senast den 27 juni 2019. Den kan skickas via e-post till registrator@elsakerhetsverket.se, eller med vanlig post till Elsäkerhetsverket, Box 4, 681 21 Kristinehamn. Vi vill ha din ansökan på svenska.

Länk till extern webbsida