Ekonom till enheten för spektrumanalys

Myndighet: Post- och telestyrelsen

Vill du vara med och påverka spelplanen för framtidens elektroniska kommunikationer i syfte att uppnå största möjliga samhällsnytta? Har du dessutom ett analytiskt sinnelag och är nyfiken på att lära dig nya saker? Då kan du vara den ekonom som vår enhet för spektrumanalys behöver!

PTS arbetar för att alla ska ha tillgång till bra telefoni, bredband och post. Vi strävar efter att vara en av Sveriges bästa arbetsgivare, och har på senare år tilldelats utmärkelser som kvitto på vårt arbete som du kan läsa mer om på vår webbplats.

Analysavdelningen söker nu en ekonom till enheten för spektrumanalys.

Vad ska jag arbeta med?
Som ekonom inom spektrumanalys kommer du att arbeta med övergripande och långsiktig planering av hur radiospektrum används, med utgångspunkt i samhällsekonomisk analys, analys av utbud och efterfrågan samt olika sektorers spektrumbehov.

En stor del av ditt arbete kommer att beröra spektrumauktioner, och specifika arbetsuppgifter kan vara att:

Utöver detta kommer du att arbeta med i övrigt förekommande arbetsuppgifter på enheten.

Vem söker vi?
Vi söker dig med akademisk examen inom national- eller företagsekonomi. Vi förstår om du inte är van vid spektrumauktioner, men du behöver ha intresse för och vara nyfiken på att lära dig området. Svenska är vårt arbetsspråk, men mycket kring arbetet med auktionerna sker på engelska så du behöver god förmåga att uttrycka dig i tal och skrift på båda språken.

Det är meriterande om du har akademisk utbildning med inslag av spelteori. Likaså om du har arbetslivserfarenhet från telekombranschen samt erfarenhet av spektrumauktioner.

Vi lägger stor vikt vid dina personliga egenskaper och för rollen är det viktigt att du är analytisk och lösningsorienterad med god förmåga att sätta dig in i nya frågeställningar. Tjänsten innebär mycket samverkan med andra yrkesroller både internt och externt och därför är det viktigt att du har en mycket god samarbetsförmåga och tycker om att arbeta med andra. Vi ser även att du är en kommunikativ och pedagogisk person.  

Var på PTS ska jag jobba?
Divisionen för marknadsutveckling ansvarar för frågor som bl.a. rör digitalisering, konsumenternas rätt till ett brett och prisvärt urval av elektroniska kommunikationstjänster, bredbandsstöd samt konkurrensfrämjande analys och förhandsreglering av operatörer.

Analysavdelningen ansvarar för att ge ett kvalificerat stöd till övriga delar av myndigheten när det gäller olika typer av analyser. På avdelningens tre enheter samlas kompetens som ansvarar för bland annat myndighetens statistikinsamling och tillhörande marknadsanalys, kostnadsberäkningsmodeller för området elektronisk kommunikation, spektrumanalys, utveckling och förvaltning av metoder för samhällsekonomiska analyser samt analyser av affärsmodeller, investeringar och andra ekonomiska och finansiella frågor. Avdelningen bedriver också nationellt och internationellt harmoniserings- och standardiseringsarbete.

Hur är det att jobba på PTS?
Hos oss får du jobba på en modern myndighet med ett meningsfullt uppdrag, till nytta för samhället. Vår verksamhet präglas av den snabba teknikutvecklingen, vilket gör att du hos oss verkar i en innovativ och kreativ miljö.

Vi är angelägna om att våra medarbetare mår bra och har förutsättningar att uppnå goda arbetsresultat. Friskvård är en del av arbetet och en god balans mellan arbete och fritid är viktigt för oss.

För att bidra till vår kultur värdesätts förmågor kring flexibilitet, initiativrikedom och samarbete. Vi kan på så sätt utveckla verksamheten och trivas ihop, vilket är en förutsättning för att uppnå våra höga ambitioner som arbetsplats.

Om anställningen
Tjänsten är en tillsvidareanställning med inledande provanställning om sex månader. Placering i Stockholm med start snarast möjligt enligt överenskommelse.

Då anställningen är placerad i säkerhetsklass krävs svenskt medborgarskap. Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras före anställning i enlighet med bestämmelser i Säkerhetsskyddslagen.

Hur ansöker jag?
Välkommen med din ansökan nedan senast 22 september 2019. Dnr 19-10188.

För mer information kontakta tf. enhetschef Anna Beckius på 08-678 57 65 eller HR-specialist Johan Gustavsson, 08-678 58 11.

För kontakt med våra lokala fackliga arbetstagarorganisationer maila till saco@pts.se eller st@pts.se

Såhär registrerar PTS dina personuppgifter.

Länk till extern webbsida