Avdelningschef inom hälsa och life science till Vinnova (3)

Myndighet: VINNOVA

Vill du vara med och forma framtidens hälsosektor? Brinner du för att arbeta strategiskt och utveckla såväl verksamheter som medarbetare? Vill du bli en del av en värdegrundsbaserad verksamhet och få möjlighet att påverka Sveriges utveckling som ledande innovationsland för omställning till en hållbar framtid? Sök tjänsten som avdelningschef hos oss!

Vi erbjuder
På Vinnova arbetar vi med att främja forskning och innovation som ska lösa morgondagens stora utmaningar. Vår arbetsplats är formad utifrån värden som respekt, ansvar och mod och vi har en stimulerande arbetsmiljö och ett öppet arbetsklimat där idéer och diskussioner uppmuntras.

För dig som vill medverka till nyskapande forskning och utveckling inom högaktuella områden erbjuder vi ett spännande arbetsfält med ett brett kontaktnät. Tjänsten som avdelningschef är omväxlande och du får möjlighet att påverka Sveriges utveckling som ledande innovationsland för omställning till en hållbar framtid.  

Hälsoområdet omfattar hela bredden från förebyggande hälsa till diagnostik och behandlingsmetoder, vi arbetar med såväl hela ekosystemet för hälsa och life science som med nya spetsområden.

Rollbeskrivning och arbetsuppgifter
Din uppgift är att ingå i verksledningsgruppen och bidra i hela Vinnovas utveckling och verksamhetsplan. Du arbetar utifrån myndighetens vision, mission, strategi och värdegrund och agerar verksamhetsföreträdare, arbetsgivarföreträdare och ledare för att forma ett effektivt och framgångsrikt arbete inom området hälsa och life science. Det innebär även att utvärdera arbetet i enlighet med övergripande mål samt att tydliggöra roller och förväntningar. 

Som avdelningschef på Vinnova leder och utvecklar du avdelningen Hälsa som för närvarande består av 25 medarbetare uppdelade i två enheter. Du säkerställer att vi har tillgång till rätt kompetens, att medarbetarna har rätt förutsättningar att utvecklas samt levererar önskade resultat.

Som avdelningschef har du en central roll i den fortsatta utvecklingen av avdelningens arbete. Avdelningen arbetar med att stödja forskning och innovation genom finansiering av samarbetsprojekt som sker i samverkan mellan aktörer i akademi, näringsliv, offentlig sektor och civilsamhälle.

Kvalifikationer


Utbildning

Erfarenhet

Kunskaper

Personliga egenskaper
När vi anställer lägger vi stor vikt vid personliga egenskaper och söker dig som har en god strategisk förmåga och drivs av att arbeta med systemfrågor och innovation. Du har en förmåga att lyfta blicken, se till helheten och är omvärldsorienterad och samhällsintresserad.  

Som person är du lyhörd och har respekt för andras kompetens och bidrar prestigelöst med nytänkande och relevant kunskap för rollen.  Du är trygg i rollen som ledare och utövar ett tydligt och inkluderande ledarskap. Du ser och lyfter potentialen i dina medarbetare, behovs- och situationsanpassar ditt ledarskap samt levererar resultat.

Det är viktigt att du har en god samarbetsförmåga, är pedagogiskt lagd och skicklig på att anpassa din kommunikation efter olika sammanhang och målgrupper för att få genomslag i viktiga forum. Du är utvecklingsinriktad, van vid förändringsledning och kan anpassa ditt ledarskap efter situation.

Givetvis delar du våra värderingar respekt, ansvarstagande och mod och lever efter dessa i ditt dagliga arbete.

Om Vinnova
Vinnova är Sveriges innovationsmyndighet. Vi stärker Sveriges innovationskraft för hållbar tillväxt och samhällsnytta. Vinnova investerar cirka 3 miljarder kronor varje år och har ca 200 medarbetare med kontor i Stockholm och Bryssel.

Vår vision är att vara Sveriges mest attraktiva statliga arbetsgivare. För att nå det målet ger vi dig goda möjligheter till kompetensutveckling, friskvård och flexibla arbetstider. Vi eftersträvar en jämn könsfördelning och de kvaliteter som kulturell och etnisk mångfald tillför verksamheten. Läs gärna mer om oss och vårt arbetsgivarerbjudandehär.

Rekrytering
I denna rekryteringsprocess använder vi oss av arbetsprover som är baserade på case och tester som stöd för att hitta rätt kompetens för rollen.

Placering
Tjänsten är placerad på avdelningen Hälsa i vårt aktivitetsbaserade kontor på Mäster Samuelsgatan 56 i centrala Stockholm.

Anställningsform
Tjänsten är en tillsvidareanställning och vi vid nyanställning tillämpar vi sex månaders provanställning.

För ytterligare information om tjänsten
Vill du veta mer är du välkommen att kontakta Karolina Lirón Källåker, HR-chef, karolina.lironkallaker@vinnova.se

Vi avböjer all rekryterings- och annonseringshjälp.

Fackliga kontaktpersoner
Företrädare för SACO är Birgitta Boman, telefon 08-473 3017 och för ST är det Per Norman, telefon 08-473 3173.

Ansökan
Välkommen med din ansökan senast den 2019-09-10 via vår rekryteringsportal. Till ansökan bifogas ett examensbevis, betyg eller intyg av relevans för tjänsten.

Länk till extern webbsida