Analytiker/utredare

Myndighet: Energimyndigheten

Energimyndigheten arbetar med förnybar energi, klimatinsatser, bättre teknik och smartare energianvändning. Vår vision är ett hållbart energisystem. Här arbetar ca 400 medarbetare inom fem olika avdelningar.

Vi erbjuder dig ett varierat arbete på en förändringsinriktad och händelserik arbetsplats i nya fina lokaler, engagerade kollegor och där balansen mellan fritid och privatliv är viktigt.

Du kommer att tillhöra enheten energimarknader, som består av 14 personer som tillsammans har ansvarar för marknadsbevakning, analys- och utredningsarbete med kopplingar till hela energisystemet, statistik och prognoser och är en del av Analysavdelningen.


Dina arbetsuppgifter

Hos oss välkomnas du av kollegor med ett stort engagemang och ett positivt arbetsklimat. Du kommer få den stimulerande möjligheten att både arbeta strategiskt och analytiskt med frågor kopplade till naturgas och biogas, fossila bränslen, kopplingen mellan de förnybara och fossila energikällorna, energisystemet, försörjningstrygghet samt omvärlds- och marknadsfrågor.

I den här tjänsten kommer det att ingå att bevaka och analysera marknadsfrågor och frågor kopplade till försörjningstrygghet både nationellt och internationellt. Du kommer också att delta i och leda utredningsarbete samt vara delaktig i att upprätta prognoser och scenarier på kort och lång sikt. Du kommer skriva och presentera rapporter och underlag på svenska och engelska bl.a. till vår uppdragsgivare Regeringskansliet. Du arbetar både självständigt med stort ansvar för egna arbetsuppgifter och tillsammans med andra kollegor i olika typer av projekt


Din profil

Vi söker dig som har en akademisk examen eller motsvarade erfarenheter som arbetsgivaren anser vara relevanta. Har du erfarenhet av frågor som rör gas och andra fossila bränslen så anser vi det som meriterande. Det är även en fördel om du har erfarenhet av förhandlingsarbete och kunskap om marknadsfrågor och EU-lagstiftning.

Som person tar du initiativ, sätter igång aktiviteter och uppnår resultat. Du har en god samarbetsförmåga, är duktig på att tänka strategiskt och har ett brett perspektiv på frågor. En del som är viktig i tjänsten är att du kan producera egna underlag av hög kvalité och att du kan förmedla informationen på ett bra sätt (muntligt och skriftligt). Det är därav ett krav att du kan svenska och engelska språket samt är en kommunikativ person. Vi ser det som självklart att du har driv, engagemang och intresse för arbetsuppgifterna. Stor vikt läggs vid personliga egenskaper.

Då tjänsten är säkerhetsklassad är det en fördel med svenskt medborgarskap. Vid säkerhetsprövningen genomförs en säkerhetsintervju och en registerkontroll i samband med anställning.

Välkommen med din ansökan!

Anställningsvillkor

Tillsvidare.
Tillträde enligt överenskommelse. Vi tillämpar provanställning på 6 månader.

Ansökan

Välkommen med din ansökan senast den 24 april 2019.
Om du skickar din ansökan på annat sätt än genom vår hemsida - märk då din ansökan med diarienr: 2019–004099


Övrigt

Tjänsten är placerad i Eskilstuna.

Energimyndigheten sätter värde på de kvaliteter som jämn könsfördelning och mångfald kan tillföra verksamheten.

Kontaktpersoner

Maria Westrin
Enhetschef
016-544 21 25

Fackliga kontaktpersoner

Susanna Widstrand
SACO
016-544 24 65

Eva-Karin Magnusson
ST
016-544 21 94

Länk till extern webbsida