Analytiker till digitaliseringsrådets kansli

Myndighet: Post- och telestyrelsen

Vill du hjälpa politiken att följa och förstå digitaliseringen i samhället? Som analytiker på digitaliseringsrådets kansli bidrar du till att stödja regeringen i dess arbete med att Sverige ska bli bäst i världen på att använda digitaliseringens möjligheter. Så har du erfarenhet av kvantitativ och kvalitativ analys, är analytisk som person och har det driv som krävs? Då kan du vara den vi söker!

PTS arbetar för att alla ska ha tillgång till bra telefoni, bredband och post. Vi strävar efter att vara en av Sveriges bästa arbetsgivare, och har på senare år tilldelats utmärkelser som kvitto på vårt arbete som du kan läsa mer om på vår webbplats.

PTS digitaliseringsavdelning söker nu en analytiker till digitaliseringsrådets kansli.

Vad ska jag arbeta med?
Digitaliseringsrådet uppgift är att stödja regeringen i dess arbete med att Sverige ska bli bäst i världen på att använda digitaliseringsmöjligheter. Tonvikten i verksamheten Tonvikten i verksamheten ligger på att följa och förstå samhällets digitalisering kopplat till politiken. Utifrån dessa analyser främjar vi digitalisering, genom att samverka och kommunicera, och vi föreslår åtgärder. Rådet består av personligt förordnande experter och ett kansli vid PTS. Kansliet är ansvarigt för arbetet och driver analysarbetet.

Som analytiker kommer du primärt bidra i arbetet med att analysera hur Sverige och omvärlden digitaliseras. Rollen kommer att komplettera den kompetens kansliet besitter idag som har tyngdpunkt kring kvantitativ analys och kommunikation.

Specifika arbetsuppgifter kan inkludera att:

I rollen förväntas du också samverka med olika aktörer på marknaden och genomföra systematiska omvärldsbevakningar kopplat till digitaliseringsområdet för att se och följa trender på området.

Vem söker vi?
Vi söker dig med:

Det är meriterande om du har erfarenhet strategiskt arbete med verksamhetsutveckling utifrån och med hjälp av digitalisering eller har kunskaper om den digitala teknikutvecklingen och hur den ska användas. Vidare är även erfarenhet av arbete vid Regeringskansliet eller annan politisk styrd organisation meriterande.

Vi ser också positivt på om du har tagit fram och presenterat resultat av analyser muntligt och skriftligt.

Vi lägger stor vikt vid dina personliga egenskaper och för tjänsten är det viktigt att du är driven och ansvarsfull. Du har en väl utvecklad analytisk förmåga och kommer ofta med egna initiativ.

Vidare är det viktigt att du har en god samarbetsförmåga eftersom du i rollen kommer ha många olika kontaktytor.

Var på PTS ska jag jobba?
Digitaliseringsrådet har inrättats av regeringen för att driva på digitaliseringen i Sverige. Vi bidrar med strategiska analyser för att stödja regeringen och digitaliseringsministern i arbetet med att Sverige ska bli bäst i världen på att använda digitaliseringens möjligheter. Kansliet ansvarar för den löpande verksamheten och driver analysarbetet. Verksamheten rapporteras direkt till Infrastrukturdepartementet medan medarbetar vid kansliet är anställda vid Post- och telestyrelsen (PTS).

Hur är det att jobba på PTS?
Hos oss får du jobba på en modern myndighet med ett meningsfullt uppdrag, till nytta för samhället. Vår verksamhet präglas av den snabba teknikutvecklingen, vilket gör att du hos oss verkar i en innovativ och kreativ miljö.

Vi är angelägna om att våra medarbetare mår bra och har förutsättningar att uppnå goda arbetsresultat. Friskvård är en del av arbetet och en god balans mellan arbete och fritid är viktigt för oss.

För att bidra till vår kultur värdesätts förmågor kring flexibilitet, initiativrikedom och samarbete. Vi kan på så sätt utveckla verksamheten och trivas ihop, vilket är en förutsättning för att uppnå våra höga ambitioner som arbetsplats.

Om anställningen
Tjänsten är en tillsvidareanställning med inledande provanställning om sex månader. Placering i Stockholm med start snarast möjligt enligt överenskommelse.

Kontakt
Välkommen med din ansökan nedan senast 28 april 2019. Dnr. 19-2917 

För mer information kontakta enhetschef Nils Hertzberg, 08-678 57 60 eller HR-specialist Camilla Denijs, 08-678 58 01

För kontakt med våra lokala fackliga arbetstagarorganisationer maila till saco@pts.se eller st@pts.se

Här kan du få information om hur PTS registrerar dina personuppgifter.

Länk till extern webbsida