Affärsutvecklare

Myndighet: Energimyndigheten

Energimyndigheten arbetar med förnybar energi, klimatinsatser, bättre teknik, trygg energiförsörjning och smartare energianvändning. Vår vision är ett hållbart energisystem och vi jobbar utifrån värdegrunden; trovärdig, modig och helhetssyn.

Arbetsuppgifter
Som affärsutvecklare på Energimyndigheten kommer du att handlägga stödärenden, vilket innebär att du och dina kollegor analyserar affärsidéer, teknik, affärsplaner och finansieringslösningar. Du kommer medverkar på beredningsmöten där du och enhetens övriga affärsutvecklare diskuterar och prioriterar de kommersialiseringsprojekt som myndigheten ska stödja. Vidare kommer du att självständigt ta fram och föredra beslutsförslag inför myndighetens olika beslutsfattare. Inom ramen för ditt uppdrag kommer du även att koordinera riktade insatser för uppstartsföretag och därtill även bedriva visst utredningsarbete. Du kommer också ta ansvar för och förvalta pågående stödärenden och ha arbetsuppgifter av administrativ karaktär. Naturligtvis bidrar du till såväl vår verksamhetsutveckling som till vårt förbättringsarbete.

Det förekommer resor i tjänsten i huvudsak inom Sverige och tillsammans med dina kollegor representerar du myndigheten när ni möter uppstartsbolag och entreprenörer.

Kvalifikationer
Du har en akademisk utbildning som är relevant för tjänsten som affärsutvecklare. Det är meriterande om du kunskap och erfarenhet av finansierings- och energifrågor samt om du har erfarenhet av arbete på statlig myndighet. Det är även meriterande om du har erfarenhet från samarbete med innovationsmiljöer samt uppstarts- eller tillväxtbolag – men det är inte något krav.

På det personliga planet söker vi en flexibel lagspelare som är lyhörd och tar ansvar för sina arbetsuppgifter och uppdrag. Självfallet har du god samarbetsförmåga och lätt för att skapa goda relationer, samtidigt som du kan arbeta självständigt. Du är också bra på att kommunicera på svenska och engelska i såväl tal som i skrift. Du är positiv, engagerad och du vill arbeta i en miljö där arbetsuppgifterna kan variera.

Vi är en liten grupp på Energimyndigheten som arbetar med affärsutvecklingsstöd, vilket innebär att ett väl fungerande samarbete i arbetsgruppen är avgörande för om vi ska lyckas med vårt uppdrag. Därför kommer vi att fästa stor vikt vid dina personliga egenskaper.

Övrigt
Den utlysta tjänsten är placerad vid Energimyndighetens huvudkontor i Eskilstuna, med goda pendlingsmöjligheter till Stockholm, Västerås och andra närbelägna städer.

Energimyndigheten sätter värde på de kvaliteter som en jämn könsfördelning och mångfald kan tillföra verksamheten.

I denna rekrytering samarbetar vi med Randstad, rekryteringskonsult Jenny Bolinder, jenny.bolinder@randstad.se 0733-313512

Välkommen med din ansökan!

Varaktighet/Arbetstid/Tillträde
Tillsvidareanställning, heltid. Vi tillämpar provanställning på 6 månader. Tillträde enligt överenskommelse.

Ansökan 
Sista ansökningsdag: 2019-04-22. Om du skickar din ansökan på annat sätt än genom ansökningsformuläret på vår hemsida - märk då din ansökan med dnr 2019-007800.

Kontaktpersoner:

Enhetschef
Leif Lyckebäck, 016-544 20 61

Fackliga kontaktpersoner
Susanna Widstrand, SACO-S,tel. 016-544 24 65
Eva-Karin Magnusson, ST, tel 016-544 21 94

 

 

 

 

 

 

Länk till extern webbsida