Utlånad till annan myndighet

Rörlighet i staten ger dig möjlighet att prova på att arbeta på en annan myndighet under en begränsad period genom så kallat utlån. Ta chansen att prova på en annan arbetsplats, få nya erfarenheter och bredda din kompetens.

Ansökan

Innan du söker ett uppdrag stämmer du av med din chef om möjligheten att vara utlånad. Är ni överens skickar du in din ansökan med CV och personligt brev på samma sätt som när du söker ett jobb. Motivera varför du är intresserad och hur du kan bidra till verksamheten.

Via myndigheternas HR-funktioner upprättas en överenskommelse. Utlånet varar som längst sex månader. Om något skulle inträffa under utlåningen kan överenskommelsen brytas av båda parter med en uppsägningstid på en månad.

Anställningsform och lön när du är utlånad

Utlåningen påverkar inte din anställning eller lön. Du är fortsatt anställd hos din myndighet som betalar ut din lön som vanligt. Du registrerar din arbetstid i ordinarie rapporteringssystem. Myndigheten som du är utlånad till ansvarar för arbetsledning och din arbetsmiljö.

Mer information

Vill du veta mera om att vara utlån, kontakta HR-funktionen på din myndighet eller mejla Aslög Odmark, fornamn.efternamn@pts.se, programansvarig för Rörlighet i staten.

Aktuella uppdrag

Här listar vi aktuella förfrågningar från myndigheter som vill låna in en person för ett kortare uppdrag. Finns det ingen förfrågan eller ingen som passar dig, ta gärna ett eget initiativ.

Forskningshandläggare till Energimyndigheten inom hållbar el (utlagd 22 februari 2021)

Energimyndigheten behöver låna in en forskningshandläggare som ska arbeta med utlysningar av forsknings- och innovationsstöd till forskare och företag inom området hållbar el. Kontaktperson: enhetschef Susanne Karlsson