Utlånad till annan myndighet

Rörlighet i staten ger dig möjlighet att prova på att arbeta på en annan myndighet under en begränsad period genom så kallat utlån. Ta chansen att prova på en annan arbetsplats, få nya erfarenheter och bredda din kompetens.

Ansökan

Innan du söker ett uppdrag stämmer du av med din chef om möjligheten att vara utlånad. Är ni överens skickar du in din ansökan med CV och personligt brev på samma sätt som när du söker ett jobb. Motivera varför du är intresserad och hur du kan bidra till verksamheten.

Via myndigheternas HR-funktioner upprättas en överenskommelse. Utlånet varar cirka sex månader. Om något skulle inträffa under utlåningen kan överenskommelsen brytas av båda parter med en uppsägningstid på en månad.

Anställningsform och lön när du är utlånad

Utlåningen påverkar inte din anställning eller lön. Du är fortsatt anställd hos din myndighet som betalar ut din lön som vanligt. Du registrerar din arbetstid i ordinarie rapporteringssystem. Myndigheten som du är utlånad till ansvarar för arbetsledning och din arbetsmiljö.

Mer information

Vill du veta mera om att vara utlånad, kontakta HR-funktionen på din myndighet eller mejla Annika Hägg, fornamn.efternamn@pts.se, programansvarig för Rörlighet i staten.

Aktuella uppdrag

Här listar vi aktuella förfrågningar från myndigheter som vill låna in en person för ett kortare uppdrag. Klicka på respektive rubrik för mer info. 

Finns det ingen förfrågan eller inget som passar dig, ta gärna ett eget initiativ och hör av dig till Rörlighet i staten.

 

HR-specialist PTS

Post och telestyrelsen (PTS) söker för inlån en HR-specialist med start snarast enligt överenskommelse och 6 månader från tillträde. Som HR-specialist arbetar du med varierande personalfrågor gentemot cheferna inom en av PTS tre divisioner. I rollen ingår att bistå i samt driva ärenden och administration kring bl.a. rekrytering, arbetsmiljö, rehabilitering, lönebildning, employer branding, grupputveckling och årsredovisning. Ansök senast 5 augusti. 

HR-administratör/rekryterare PTS

Post och telestyrelsen (PTS) söker för inlån en HR-administratör/rekryterare med start snarast enligt överenskommelse och 6 månader från tillträde. Som HR-administratör arbetar du med varierande uppgifter men med fokus på att stödja samtliga PTS tre divisioner i rekrytering. Ansök senast 5 augusti.