Naturvårdsverket söker Avdelningschef (1)

Myndighet: Naturvårdsverket

Naturvårdsverket söker en ledare som vill utveckla arbetet med myndighetens digitalisering och it

Om uppdraget

Naturvårdsverket har beslutat att inrätta en särskild avdelning för digitalisering och it för att vässa myndighetens it-styrning så att den på ett ändamålsenligt sätt möter verksamhetens behov och bidrar till digitaliseringen i offentlig sektor.

Vid inrättandet kommer det att finnas ett fyrtiotal medarbetare vid avdelningen och ett trettiotal konsulter knutna till den. Avsikten är att öka antalet anställda och minska konsultberoendet.

Avdelningen består av fyra enheter:

Dina arbetsuppgifter

Som avdelningschef ansvarar du för att leda och driva avdelningens arbete på ett effektivt sätt samt att strategiskt utveckla verksamheten. För att få en mer effektiv it-styrning på myndigheten har en målbild, strategi och styrmodell för it-styrningen beslutats. Du ansvarar för att implementera och utveckla dessa så att de blir ändamålsenliga för myndighetens digitalisering och it. Samverkan med Naturvårdsverkets övriga avdelningar är avgörande då det är verksamhetens behov som ska ligga till grund för digitaliseringen.

Du har en viktig roll i att företräda verksamheten utåt och skapa goda relationer med viktiga samarbetspartners t ex inom länsstyrelser, kommuner, andra myndigheter och aktörer. Du medverkar till gott arbetsklimat, delaktighet och samverkan med medarbetare och personalföreträdare. Du ansvarar för kvalitetssäkring av de leveranser som hör till avdelningens verksamhetsområde och säkerställer att avdelningen har den kompetens som behövs för uppdraget.

Som avdelningschef ingår du i generaldirektörens ledningsgrupp där du arbetar tillsammans med övriga avdelningschefer för att utveckla och styra Naturvårdsverket. Som stöd i att driva avdelningens arbete har du en ledningsgrupp bestående av dig och avdelningens enhetschefer som du leder och utvecklar. Du kan också utse en biträdande avdelningschef.

Din kompetens

Vi söker dig som har en för uppdraget relevant högskole- eller universitetsutbildning och erfarenhet av arbete i offentlig sektor. Du har mångårig erfarenhet av strategiskt arbete med digitalisering och it-styrning samt har arbetat som chef med personalansvar och medverkat i ledningsarbete.

Har du erfarenhet av att leda genom andra chefer är det meriterande.

Vi lägger stor vikt vid dina personliga egenskaper där vi ser att du är en strategisk, modig och prestigelös ledare som har god förmåga att samarbeta samtidigt som du är van vid att fatta beslut. Du skapar resultat genom att leda och motivera andra genom ditt engagemang och delaktighet. Du är ansvarstagande och har förmågan att ta initiativ.

Om anställningen

Anställningen är en tillsvidareanställning på heltid med chefsförordnande som är tidsbegränsat till fyra år med möjlighet till förlängning.

Anställningens placering är Stockholm. Tillträde snarast enligt överenskommelse.

Ansökan

Välkommen med din ansökan senast den 29 maj

Kontakt

Vill du veta mer om anställningen är du välkommen att kontakta följande personer via växeln, telefonnummer 010-698 10 00.

Björn Risinger, generaldirektör

Gustav Kjellander, facklig representant, ST

Ulla Jennische, facklig ordförande, Saco

Om Naturvårdsverket

Naturvårdsverket eftersträvar en arbetsplats präglad av jämställdhet och mångfald och ser att medarbetare med olika bakgrund och

erfarenheter är en viktig förutsättning för detta.

Vill du veta mer om hur det är att jobba hos oss eller hitta fler lediga jobb? Se www.naturvardsverket.se/Om-Naturvardsverket/Jobba-hos-

oss

Inför rekryteringsarbetet har vi tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring och undanber oss därför kontakt med

mediesäljare, rekryteringssajter och liknande.

Länk till extern webbsida