Kommunikativ handläggare till Tillväxtverket

Myndighet: Tillväxtverket

Brinner du för hela Sveriges utveckling och för en modern landsbygdspolitik? Är du initiativtagande, kommunikativ och resultatinriktad? Då kan du vara den vi söker.
 
Vi på Tillväxtverket arbetar för hållbar tillväxt och konkurrenskraftiga företag i alla delar av Sverige. Det gör vi genom att stärka företag och regioner. Vi erbjuder kunskap, nätverk och finansiering. Det ger direkt nytta till företag, och också förutsättningar för företag och regioner att möta framtidens utmaningar. Tillväxtverket är nationell myndighet med regional närvaro på nio orter. Ett Sverige med fler företag som vill, kan och vågar, är vår vision.
 
Enheten Landsbygder och lokal kapacitet arbetar för att stärka genomförandet av den sammanhållna landsbygdspolitiken, tillgänglighet till kommersiell service i Sveriges landsbygder och för en stärkt lokal utvecklingskraft i kommuner och i civilsamhälle. Enheten består idag av 12 medarbetare.
 
Om tjänsten
Tillväxtverket har ett samordnings- och utvecklingsuppdrag när det gäller att genomföra Sveriges sammanhållna landsbygdspolitik. I uppdraget ingår att stödja, genomföra och kommunicera effekter av åtgärder inom ramen för politiken. Vi söker nu en ny handläggare till vårt team för genomförandet av landsbygdspolitiken. I rollen ingår att:

I din roll har du återkommande kontakter med Regeringskansliet, andra nationella myndigheter, länsstyrelser, regioner, kommuner och andra utvecklingsaktörer. Du ingår även i ett internt myndighetsövergripande team där uppdrag inom landsbygdspolitiken koordineras. Arbetet sker i nära samverkan med andra uppdrag inom enheten.

Vi söker dig som har:

Som person söker vi dig som är initiativtagande och resultatinriktad samt har förmåga att arbeta självständigt. Du har förmåga att bygga nätverk internt och externt och har intresse och förmåga att representera myndigheten externt. Vi kommer att fästa stor vikt vid dina personliga egenskaper. Vi förväntar oss att du lever upp till vår medarbetar- och chefspolicy som uttrycker de förväntningar vi har på alla medarbetare.

Din tjänstgöringsort är Östersund men placering vid något av våra andra kontor kan diskuteras. Resor ingår i tjänsten.
 
Anställningsform och sista ansökningsdag
Anställningen är en visstidsanställning, heltid, under ett år med eventuell möjlighet till förlängning. Tillträdesdag 1 september. Sista ansökningsdag är den 2 juni 2020.
 
Mer information och kontakt
För mer information om arbetsuppgifterna är du välkommen att kontakta enhetschef Martin Olauzon tfn 08-681 66 99. Frågor om rekryteringsprocessen besvaras av HR-strateg Martin Hedlund tfn 072- 212 30 94. Fackliga företrädare är Imber Råbock, Saco, 08-681 91 73 och Johan Thorell, ST, 08-681 66 01.
 
Vi sitter centralt i Östersund i moderna lokaler där du dagligen väljer plats utifrån dina arbetsuppgifter. Tillväxtverket eftersträvar ett arbetssätt där digitala och tekniska lösningar underlättar det dagliga arbetet. Här kan du läsa mer om vilka anställningsvillkor och förmåner vi erbjuder.  Vi har även ett publikt intranät. Välkommen att läsa mer på våra medarbetarsidor. 
 
Tillväxtverket vill tillvarata de kvaliteter som en jämn könsfördelning samt etnisk och kulturell mångfald tillför verksamheten. Vi eftersträvar en arbetsmiljö där varje medarbetare ges möjlighet att kombinera yrkes- och privatliv för balans i livet.
 
I denna rekrytering har Tillväxtverket redan tagit ställning till önskvärda rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanber oss därför vänligt men bestämt samtal från annonsförmedlare eller försäljare.

Länk till extern webbsida