HR-strateg med inriktning mot arbetsmiljö och friskvård (1)

Myndighet: Tillväxtverket

Är du utbildad inom HR och brinner för att proaktivt driva och utveckla arbetsmiljö och friskvårdsinitiativ? Har du kunskap och erfarenhet inom arbetsmiljörelaterad lagstiftning, arbetsrättslig lagstiftning samt inom systematiskt arbetsmiljöarbete? Då kan du vara den vi söker.

Vi på Tillväxtverket arbetar för hållbar tillväxt och konkurrenskraftiga företag i alla delar av Sverige. Det gör vi genom att stärka företag och regioner. Vi erbjuder kunskap, nätverk och finansiering. Det ger direkt nytta till företag, och också förutsättningar för företag och regioner att möta framtidens utmaningar. Tillväxtverket är nationell myndighet med regional närvaro på nio orter. Ett Sverige med fler företag som vill, kan och vågar är vår vision.

På HR-enheten driver vi och utvecklar myndighetens personal- och lönepolitik, arbetar med strategisk kompetensförsörjning, rekrytering och med att vidareutveckla arbetsmiljöarbetet. Enheten består av sju medarbetare fördelade på tre orter; Stockholm, Östersund och Malmö. Nu söker vi ytterligare en kollega till vårt team i Östersund.     

Om tjänsten

I din roll som HR-strateg kommer du att ha ett övergripande ansvar för att proaktivt driva och utveckla Tillväxtverkets arbetsmiljöarbete samt friskvårdsatsningar. Du koordinerar och implementerar rutiner och processer inom arbetsmiljöområdet och samarbetar med enhetens HR-strateger för att genomföra aktiviteter och åtgärder. Du kommer också att arbeta brett inom fler områden och driva och medverka i övriga utvecklingsprojekt inom HR-området. Rollen som HR-strateg innebär även att du är ett professionellt och konsultativt stöd i HR-frågor för myndighetens chefer och du kommer att arbeta närmare vissa chefer som du är HR-kontaktperson för. Genom ett proaktivt och coachande förhållningssätt är du bollplank i frågor som till exempel kompetensförsörjning, rehabilitering, arbetsrättsliga- och avtalsfrågor.


Tillväxtverket är en digital myndighet och du arbetar dagligen i olika digitala verktyg samt använder dig av videomöten för att samarbeta både internt och med externa parter. Resor till de andra kontoren förekommer. 

Ditt tjänstgöringsställe är Östersund.

Vi söker dig som har:

Följande är meriterande:

Som person söker vi dig som är analytisk, innovativ och kundorienterad och samtidigt har en god samarbetsförmåga. Du är mål- och resultatinriktad och har förmåga att skapa relationer.      

Vi förväntar oss att du lever upp till vår medarbetar- och chefspolicy som uttrycker de förväntningar vi har på alla medarbetare.

Anställningsform och sista ansökningsdag

Anställningen är en tillsvidareanställning. Vi tillämpar 6 månaders provanställning. Sista ansökningsdag är den 31 maj.

Mer information och kontakt

För mer information om arbetsuppgifterna är du välkommen att kontakta HR-chef Per Cederblad, 08-08-681 96 93. Frågor om rekryteringsprocessen besvaras av HR-strateg Carola Olofsson, 08-681 91 07. Fackliga företrädare är Imber Råbock, Saco, tfn 08-681 91 73 och Johan Thorell, ST, tfn 08-681 66 01. Vi arbetar kompetensbaserat och rekryteringsprocessen kommer att innehålla urvalsfrågor, tester, intervjuer samt referenstagning.

Vi sitter centralt i Östersund i moderna lokaler där du dagligen väljer plats utifrån dina arbetsuppgifter. Tillväxtverket eftersträvar ett arbetssätt där digitala och tekniska lösningar underlättar det dagliga arbetet. Här kan du läsa mer om vilka anställningsvillkor och förmåner vi erbjuder.  Vi har även ett publikt intranät. Välkommen att läsa mer på våra medarbetarsidor. 

Tillväxtverket vill tillvarata de kvaliteter som en jämn könsfördelning samt etnisk och kulturell mångfald tillför verksamheten. Vi eftersträvar en arbetsmiljö där varje medarbetare ges möjlighet att kombinera yrkes- och privatliv för balans i livet.

Välkommen med din ansökan för att skapa din och Sveriges framtid!

I denna rekrytering har Tillväxtverket redan tagit ställning till önskvärda rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanber oss därför vänligt men bestämt samtal från annonsförmedlare eller försäljare.

Länk till extern webbsida