Handläggare Bättre regler

Myndighet: Tillväxtverket

Brinner du för att driva och utveckla arbetet med att förenkla för företag? Har du erfarenhet av tolkning, tillämpning av regelverk och regelutformning och har samtidigt erfarenhet av leda andra? Då kan du vara den vi söker.

Vi på Tillväxtverket arbetar för hållbar tillväxt och konkurrenskraftiga företag i alla delar av Sverige. Det gör vi genom att stärka företag och regioner. Vi erbjuder kunskap, nätverk och finansiering. Det ger direkt nytta till företag, och också förutsättningar för företag och regioner att möta framtidens utmaningar. Tillväxtverket är nationell myndighet med regional närvaro på nio orter. Ett Sverige med fler företag som vill, kan och vågar är vår vision.

Enheten Bättre regler arbetar med att bidra till ändamålsenliga regelverk, ger stöd till Regelrådet, följer upp effekter och kostnader av regelverk, bidrar med kunskap om reglers påverkan på konkurrenskraft samt bidrar med att identifiera behov av ändrade regler.   

Om tjänsten

I rollen som handläggare på enheten Bättre regler kommer du att driva på och utveckla arbetet med att förenkla för företag. Du kommer att leda och ingå i projekt i syfte att göra det enklare att starta upp och driva företag samt att arbeta för att det ska bli enklare att förhålla sig till regelverk, dels gällande själva regelutformningen men också tillämpningen av regler. Du kommer att behöva identifiera och analysera regler som är särskilt hindrande för företagen samt föreslå möjliga förenklingar för att skapa ändamålsenliga regler för företagen i syfte att främja deras tillväxt.

I rollen innebär att du har många kontakter, både internt med övriga enheter på avdelningen förenkling men också externt med Regeringskansliet, andra myndigheter, branschorgaisationer och övriga intressenter. 

Ditt tjänstgöringsställe är Stockholm. Resor förkommer i tjänsten. 

Vi söker dig som har:

Följande är meriterande:

Som person söker vi dig som är utåtriktad, drivande och prestigelös. Du har en god kommunikativ, relationsskapande och analytisk förmåga.

Vi förväntar oss att du lever upp till vår medarbetar- och chefspolicy som uttrycker de förväntningar vi har på alla medarbetare.

Anställningsform och sista ansökningsdag

Anställningen är tillsvidare och vi tillämpar 6 månaders provanställning. Sista ansökningsdag är den 7 juni.

Mer information och kontakt

För mer information om arbetsuppgifterna är du välkommen att kontakta enhetschef på Bättre regler, Henrik Tegehed, 08-681 66 65. Frågor om rekryteringsprocessen besvaras av HR-strateg Astrid Pettersson, 08-681 93 58. Fackliga företrädare är Imber Råbock, Saco, tfn 08-681 91 73 och Johan Thorell, ST, tfn 08-681 66 01. Vi arbetar kompetensbaserat och rekryteringsprocessen kommer att innehålla urvalsfrågor, tester, intervjuer samt referenstagning.

Vi sitter centralt i Stockholm i moderna lokaler där du dagligen väljer plats utifrån dina arbetsuppgifter. Tillväxtverket eftersträvar ett arbetssätt där digitala och tekniska lösningar underlättar det dagliga arbetet. Här kan du läsa mer om vilka anställningsvillkor och förmåner vi erbjuder.  Vi har även ett publikt intranät. Välkommen att läsa mer på våra medarbetarsidor. 

Tillväxtverket vill tillvarata de kvaliteter som en jämn könsfördelning samt etnisk och kulturell mångfald tillför verksamheten. Vi eftersträvar en arbetsmiljö där varje medarbetare ges möjlighet att kombinera yrkes- och privatliv för balans i livet.

Välkommen med din ansökan för att skapa din och Sveriges framtid!!

I denna rekrytering har Tillväxtverket redan tagit ställning till önskvärda rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanber oss därför vänligt men bestämt samtal från annonsförmedlare eller försäljare.

Länk till extern webbsida